Friluftsskolen

Friluftsskole er et ferietilbud for barn og unge der vi ønsker å gi en lystbetont introduksjon til friluftsliv. Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal og våre samarbeidspartnere tilbyr Friluftsskole i flere av kommunene i regionen, både sommer, høst og vinter.

Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet med hovedfokus på 10-13-åringer og arrangeres på dagtid over tre til fem dager. Noen ganger inkluderes én overnatting. Målet med Friluftsskolen er å gi barna en lystbetont introduksjon til friluftsliv og skolene skal normalt være åpen for alle og ha lav deltakeravgift. Det tilbys også gratisplasser. Friluftsskolen er et samarbeid mellom Den Norske Turistforeningen og Friluftrådenes Landsforbund og arrangeres over hele landet. Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal samarbeider i tillegg med sterke lokale aktører om gjennomføring i våre kommuner. Du kan lese mer om Friluftsskolen på de nasjonale sidene.

Foreløpig plan for friluftsskoler i 2023:

Foreløpig plan for 2023

Dersom du eller din kommune eller din organisasjon ønsker å være med å arrangere friluftsskole, så er det bare å ta kontakt med oss for en prat.

 

Bli med på Friluftsskole på Skaret i vinterferien! (2023)
I vinterferien inviterer vi til friluftsskole på Skaret i Hustadvika/Molde. Alle barn i alderen 9 til 14 år kan være med og dette blir 3 dager (mandag til onsdag) med artige aktiviteter. Vi lover ...(les mer)
Vintercamp iTrollheimen 2023
ITrollheimen inviterer til vintercamp i vinterferien! Isfiske, aking, hopping med ski, bålkos, lavvokino, snøbad, badstue og mye mer! Les mer og meld deg på her!(les mer)
Camp Romsdal Vinter 2022
Camp Romsdal Vinter er vinterens store anledning til å komme seg ut i naturen. Det finner sted i Rauma i vinterferieuka, og er et tilbud til alle som vil ha tre kjekke dager med andre unger i ...(les mer)
Vinterfriluftsskole i Kristiansund 2023!
Vi fortsette suksessen og arrangerer friluftsskole i vinterferien i Kristiansund også i 2023. Da inviterer vi til herlig uteliv i naturen rundt Kristiansund fra mandag til onsdag. Tilbudet er ...(les mer)
Fylkeskommunene støtter Friluftsskolen
Takk til Møre og Romsdal og Trøndelag fylkeskommuner som gjør det mulig!(les mer)