Friluftsskolen

Friluftsskole er et ferietilbud for barn og unge der vi ønsker å gi en lystbetont introduksjon til friluftsliv. Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal og våre samarbeidspartnere tilbyr Friluftsskole i flere av kommunene i regionen, både sommer, høst og vinter.

Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet med hovedfokus på 10-13-åringer og arrangeres på dagtid over tre til fem dager. Noen ganger inkluderes én overnatting. Målet med Friluftsskolen er å gi barna en lystbetont introduksjon til friluftsliv og skolene skal normalt være åpen for alle og ha lav deltakeravgift. Det tilbys også gratisplasser. Friluftsskolen er et samarbeid mellom Den Norske Turistforeningen og Friluftrådenes Landsforbund og arrangeres over hele landet. Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal samarbeider i tillegg med sterke lokale aktører om gjennomføring i våre kommuner. Du kan lese mer om Friluftsskolen på de nasjonale sidene.

Plan for friluftsskoler i 2023 - de som er åpne for påmelding finner du nedenfor.

Dersom du eller din kommune eller din organisasjon ønsker å være med å arrangere friluftsskole, så er det bare å ta kontakt med oss for en prat.

Sparebank 1 SMN støtter Friluftsskolen!
Takket være tildeling fra Sparebank 1 SMN's samfunnsutbytte kan vi tilby gode ferieopplevelser til flere barn i regionen vår. Finn tilbud og meld deg på!(les mer)
Start sommerferien med Friluftsskole på Frei!
Sommerferien nærmer seg og Friluftsrådet med venner inviterer også i år til hele 4 uker med Friluftsskole på Viken gård på Frei. Tilbudet er rettet mot barn i alderen 9 til 14 år. De som blir med ...(les mer)
Friluftsskole i Hustadvika uke 26 2023
Endelig er det klart for sommerfriluftsskole i Hustadvika! Dette blir ei uke med garantert god stemning og morsomme aktiviteter. Og kanskje får du noen nye venner også? Vi gleder oss og håper du ...(les mer)
Friluftsskolene i Heim uke 26 og 27 2023
Også i år blir det 2 friluftsskoler i Heim! Den ene vil ha base i Valsøyfjorden i uke 26 og den andre på Vinjeøra i 27. De som blir med får oppleve friluftsliv på sitt beste og lære om ...(les mer)
Friluftsskole i Averøy uke 26 2023
Det blir friluftsskole i Averøy 26. - 30. - juni og mer informasjon om denne kommer på nettsiden til Averøy Frivilligsentral og FB. Det er forventet påmeldingsstart i begynnelsen av juni, så følg med!(les mer)
Camp Romsdal 3. - 7. juli 2023
Norsk Fjellfestival og Friluftsrådet inviterer til Camp Romsdal 2023!Sted: Rauma Tid: Uke 27 - 3. - 7. juli 2023Alder: 1. - 7. trinn Meld deg på her!(les mer)
Friluftsskole i Hustadvika uke 33 2023
I år utvider vi tilbudet i Hustadvika og tilbyr også en friluftsskole 14. - 16. august. Steder og opplegg er ikke klart ennå, men påmeldingen har vi åpnet for den som vil sikre seg en plass.  ...(les mer)
Vått og vakkert ungdomscamp uke 32 2023
(les mer)
Friluftsskole i Tingvoll uke 33, 2023
Friluftsskolen i Tingvoll inviterer også i sommer til ei superuke ute i det fri i Tingvollnaturen. Det blir garantert gøy og garantert lærerikt. Vi skal nyte friluftslivet og lære mye nyttige om ...(les mer)
MOI Friluftsskolen i Molde.
MOIs tradisjonelle friluftsskole arrangeres ukene 26, 27, 32 og 33 med mange flotte tilbud. Sjekk tilbudene og om det er ledige plasser her!(les mer)
Sommercamp iTrollheimen 2023 - utsatt
iTrollheimen har besluttet å utsette Sommercampen i 2023 til en mulig Høstcamp. For oppdatert informasjon - se her!(les mer)