Friluftsskolen

Friluftsskole er et ferietilbud for barn og unge der vi ønsker å gi en lystbetont introduksjon til friluftsliv. Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal og våre samarbeidspartnere tilbyr Friluftsskole i flere av kommunene i regionen, både sommer, høst og vinter.

Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet med hovedfokus på 10-13-åringer og arrangeres på dagtid over tre til fem dager. Noen ganger inkluderes én overnatting. Målet med Friluftsskolen er å gi barna en lystbetont introduksjon til friluftsliv og skolene skal normalt være åpen for alle og ha lav deltakeravgift. Det tilbys også gratisplasser. Friluftsskolen er et samarbeid mellom Den Norske Turistforeningen og Friluftrådenes Landsforbund og arrangeres over hele landet. Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal samarbeider i tillegg med sterke lokale aktører om gjennomføring i våre kommuner. Du kan lese mer om Friluftsskolen på de nasjonale sidene.

Plan for friluftsskoler i 2023 - de som er åpne for påmelding finner du nedenfor.

Dersom du eller din kommune eller din organisasjon ønsker å være med å arrangere friluftsskole, så er det bare å ta kontakt med oss for en prat.

Bli med på Friluftsskole i Kristiansund i høstferien 2023!
Høsten er her og vi gleder oss til nye eventyr i høstferien! Det blir selvsagt Friluftsskole i kristiansundsområdet også i år og vi lover dem som blir med 3 flotte dager ute i det fri. Det ...(les mer)
Friluftsskole i Molde i høstferien 2023
Moldespeiderne inviterer til friluftsskole i høstferien! Dette blir 4 artige dager ute i det fri, med overnatting fra onsdag til torsdag. Les mer og meld deg på!(les mer)
Sparebank 1 SMN støtter Friluftsskolen!
Takket være tildeling fra Sparebank 1 SMN's samfunnsutbytte kan vi tilby gode ferieopplevelser til flere barn i regionen vår. Finn tilbud og meld deg på!(les mer)
Sparebankstiftelsen Nordvest støtter friluftskolen!
Friluftskolene på Nordmøre støttes av Sparebankstiftelsen Nordvest og vi kan gi enda bedre tilbud til enda flere barn i sommer! Vi har fylt opp noen uker, men det er fortsatt ledige plasser.Takk!(les mer)