Friluftsskolen

Friluftsskole er et ferietilbud for barn og unge der vi ønsker å gi en lystbetont introduksjon til friluftsliv. Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal og våre samarbeidspartnere tilbyr Friluftsskole i flere av kommunene i regionen, både sommer, høst og vinter.

Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet med hovedfokus på 10-13-åringer og arrangeres på dagtid over tre til fem dager. Noen ganger inkluderes én overnatting. Målet med Friluftsskolen er å gi barna en lystbetont introduksjon til friluftsliv og skolene skal normalt være åpen for alle og ha lav deltakeravgift. Det tilbys også gratisplasser. Friluftsskolen er et samarbeid mellom Den Norske Turistforeningen og Friluftrådenes Landsforbund og arrangeres over hele landet. Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal samarbeider i tillegg med sterke lokale aktører om gjennomføring i våre kommuner. Du kan lese mer om Friluftsskolen på de nasjonale sidene.

Dersom du eller din kommune eller din organisasjon ønsker å være med å arrangere friluftsskole, så er det bare å ta kontakt med oss for en prat.

Bli med på Friluftsskole i Kristiansund i høstferien 2021!
Høsten er her og vi gleder oss til nye eventyr i høstferien! Det blir selvsagt Friluftsskole i kristiansundsområdet også i år og vi lover dem som blir med 3 flotte dager ute i det fri. Det blir ...(les mer)
Friluftsskole i Molde i høstferien 2021
Moldespeiderne arrangerer Friluftsskole mandag til torsdag i høstferieuka 2021 (11. - 14. oktober). Friluftsskolen er for barn født 2008-2011. I løpet av fire dager fra kl. 8:30-15:00 (overnatting ...(les mer)
Sommeropplevelser på Friluftsskole 2020
Høsten banker på døra og vi vil gjerne dele noen sommerminner fra Friluftsskolen med dere. Sammen med gode venner har Friluftsrådet vært med å arrangere 6 friluftsskoler i 5 kommuner med 200 ...(les mer)
2019 var rekordår for Friluftsskolen i Nordmøre og Romsdal!
I 2019 har rekordmange deltatt på Friluftsskoler i regi av Friluftsrådet og våre samarbeidspartnere. Så langt i år har over 200 barn deltatt på våre tilbud og 8 friluftsskoler er arrangert rundt ...(les mer)
Fylkeskommunene støtter Friluftsskolen
Takk til Møre og Romsdal og Trøndelag fylkeskommuner som gjør det mulig!(les mer)