DSC_0079-crop.JPG

Start sommerferien med Friluftsskole på Frei!

Sommerferien nærmer seg og Friluftsrådet med venner inviterer i år til hele 4 uker med Friluftsskole på Viken gård på Frei. Tilbudet er rettet mot barn i alderen 10 til 14 år. De som blir med får oppleve friluftsliv i et fantastisk område og lære om grunnleggende friluftslivstema. Bli med da vel!

Friluftsskole på Viken Gård er en tradisjon og i samarbeid med Kristiansund kommunes sommerskoler utvider vi år tilbudet til hele 4 uker med herlig friluftsliv. Vi åpner for inntil 20 deltakere hver uke og vil bruke området ved Viken Gård samt turområdene rundt. Detaljer for hver dag vil avhenge av vær og forhold, men noen stikkord er fisketur, bading, bueskyting, klatrepark, tur i fjæra, fjelltur, kart og kompass og mye mer. Og så blir det selvsagt bading, utelek og moro sammen med andre barn og ungdom. 

Vi må selvsagt gjøre noen tilpasninger til koronasituasjonen, men dette skal ikke hindre oss i å få til fine dager sammen. Vi må gjøre oppmerksom på at det ikke blir overnatting i telt i år.

Tid:       

Uke 25: Mandag 21. til fredag 25. juni 2021

Uke 26: Mandag 28. til fredag 2. juli 2021

Uke 27: Mandag 5. juli til fredag 9. juli 2021

Uke 28: Mandag 12. juli til fredag 16. juli 2021

Kl. 0830 til 1530 alle dager (ikke overnatting).

Pris:       500,-*

Dersom dere er sent ute med påmelding så vil dere finne oversikt over alle Sommerskolens restplasser på Kristiansund kommunes hjemmesider for Sommerskolen. Det kan være plasser ledig både til friluftsskolen og andre tilbuds så ta en titt her:  www.kristiansund.kommune.no/sommerskolen/

*Tilbudet skal være for alle, og det er derfor mulig å søke om redusert deltakeravgift. Ta kontakt med Mattis Mikkelsen for mer informasjon.

Friluftsskolen på Viken Gård er et samarbeid mellom Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal og Kristiansund kommune og frivillige organisasjoner i Kristiansund. Erfarne instruktører fra organisasjonene vil lede aktivitetene sammen med ungdomsledere.

Mer informasjon sendes ut til de som melder seg på, men lurer du på noe så kan du kontakte Mattis Mikkelsen på mattis@friluftsraad.no eller tlf. 90973253.

Andre friluftsskoletilbud i Møre og Romsdal

Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal og våre samarbeidspartnere tilbyr friluftsskoler i en rekke kommuner, sommer, høst og vinter. Blant annet arrangeres det også Friluftsskole i Heim, Rauma, Tingvoll og Surnadal/Rindal og Molde i sommerferien og i Molde og Kristiansund i høstferien. Les mer om alle tilbudene her!

Om Friluftsskolen

Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet for barn og ungdom, med hovedfokus på 10-13-åringer. Målet med Friluftsskolen er å gi deltakerne lystbetont introduksjon til friluftsliv. Disse skal i all hovedsak være friluftsrelaterte. Friluftsskolen arrangeres på dagtid over 3 til 5 dager. Det kan være én overnatting, men er ikke et sammenhengende leirtilbud. Friluftsskolen skal normalt være åpen for alle og med lav deltakeravgift. Friluftsskolen er et samarbeid mellom Den Norske Turistforeningen og Friluftrådenes Landsforbund. Les mer på friluftsskole.no!