Friluftsskolen

Friluftsskole er et ferietilbud for barn og unge der vi ønsker å gi en lystbetont introduksjon til friluftsliv. Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal og våre samarbeidspartnere tilbyr Friluftsskole i flere av kommunene i regionen, både sommer, høst og vinter.

Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet med hovedfokus på 10-13-åringer og arrangeres på dagtid over tre til fem dager. Noen ganger inkluderes én overnatting. Målet med Friluftsskolen er å gi barna en lystbetont introduksjon til friluftsliv og skolene skal normalt være åpen for alle og ha lav deltakeravgift. Det tilbys også gratisplasser. Friluftsskolen er et samarbeid mellom Den Norske Turistforeningen og Friluftrådenes Landsforbund og arrangeres over hele landet. Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal samarbeider i tillegg med sterke lokale aktører om gjennomføring i våre kommuner. Du kan lese mer om Friluftsskolen på de nasjonale sidene.

Dersom du eller din kommune eller din organisasjon ønsker å være med å arrangere friluftsskole, så er det bare å ta kontakt med oss for en prat.


Oversikt over planlagte friluftsskoler på Nordmøre og i Romsdal 2021:

Friluftsskole i Averøy uke 25, 2021
I år starter vi nytt tilbud i Averøy! Sammen med Averøy frivilligsentral inviterer vi til friluftsskole i Averøy 21. - 25. juni. Vi lover masse morsomme uteaktiviteter og muligheter til å være med ...(les mer)
Start sommerferien med Friluftsskole på Frei!
Sommerferien nærmer seg og Friluftsrådet med venner inviterer i år til hele 4 uker med Friluftsskole på Viken gård på Frei. Tilbudet er rettet mot barn i alderen 10 til 14 år. De som blir med får ...(les mer)
Friluftsskole i Tingvoll uke 32, 2021
Friluftsskolen i Tingvoll inviterer også i sommer til ei superuke ute i det fri i Tingvollnaturen. Det blir garantert gøy og garantert lærerikt. Vi skal nyte friluftslivet og lære mye nyttige om ...(les mer)
Friluftsskolene i Heim uke 32, 2021!
I år tilbyr vi 2 friluftsskoler i Heim! Den ene vil ha base på Otnesbrygga, som tidligere år, og i tillegg starter vi et nytt tilbud på Vinjeøra. De som blir med får oppleve friluftsliv på sitt ...(les mer)
Camp Romsdal uke 26 2021
Norsk Fjellfestival og Friluftsrådet inviterer til Camp Romsdal 2021!Sted: Rauma Tid: Uke 26 - 28. juni - 2. juli 2021. Alder: 1. - 7. trinn Meld deg på her!(les mer)
Sommercamp iTrollheimen uke 26 og 27 2021
iTrollheimen inviterer til Friluftsskolens sommercamp iTrollheimen! Det blir 2 camper, 1.-2. juli og 7.-10. juli, inndelt etter alder.  Les mer og meld deg på her!(les mer)
Sommeropplevelser på Friluftsskole 2020
Høsten banker på døra og vi vil gjerne dele noen sommerminner fra Friluftsskolen med dere. Sammen med gode venner har Friluftsrådet vært med å arrangere 6 friluftsskoler i 5 kommuner med 200 ...(les mer)
2019 var rekordår for Friluftsskolen i Nordmøre og Romsdal!
I 2019 har rekordmange deltatt på Friluftsskoler i regi av Friluftsrådet og våre samarbeidspartnere. Så langt i år har over 200 barn deltatt på våre tilbud og 8 friluftsskoler er arrangert rundt ...(les mer)
Møre og Romsdal fylkeskommune støtter Friluftsskolen
Takk til Møre og Romsdal fylkeskommune som gjør det mulig!(les mer)