Friluftsskolen

Friluftsskole er et ferietilbud for barn og unge der vi ønsker å gi en lystbetont introduksjon til friluftsliv. Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal og våre samarbeidspartnere tilbyr Friluftsskole i flere av kommunene i regionen, både sommer, høst og vinter.

Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet med hovedfokus på 9-14-åringer og arrangeres på dagtid over tre til fem dager. Noen ganger inkluderes én overnatting. Målet med Friluftsskolen er å gi barna en lystbetont introduksjon til friluftsliv og skolene skal normalt være åpen for alle og ha lav deltakeravgift. Det tilbys også gratisplasser. Friluftsskolen er et samarbeid mellom Den Norske Turistforeningen og Friluftrådenes Landsforbund og arrangeres over hele landet. Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal samarbeider i tillegg med sterke lokale aktører om gjennomføring i våre kommuner. Du kan lese mer om Friluftsskolen på de nasjonale sidene.

Du finner alle tilbud i våre region her.

Dersom du eller din kommune eller din organisasjon ønsker å være med å arrangere friluftsskole, så er det bare å ta kontakt med oss for en prat.

Start sommerferien med Friluftsskole på Frei!
Sommerferien nærmer seg og Friluftsrådet med venner inviterer også i år til hele 4 uker med Friluftsskole på Viken gård på Frei. Tilbudet er rettet mot barn i alderen 9 til 14 år. De som blir med ...(les mer)
Friluftsskolene i Heim uke 26 og 27 2024
Også i år blir det 2 friluftsskoler i Heim! Den ene vil ha base på Vinjeøra i uke 26 og den andre i Valsøyfjorden i uke 27. De som blir med får oppleve friluftsliv på sitt beste og lære om ...(les mer)
Friluftsskole i Gjemnes uke 26 2024
I år starter vi også opp friluftsskole i Gjemnes og i samarbeid med kommune og frivillige så blir dette ei uke med garantert god stemning! Vi skal finne på masse morsomme aktiviteter rundt om i ...(les mer)
Friluftsskole i Hustadvika uke 26 2024
Nå nærmer det seg sommerfriluftsskole i Hustadvika! Dette blir ei uke med garantert god stemning og morsomme aktiviteter. Og kanskje får du noen nye venner også? Vi gleder oss og håper du også vil ...(les mer)
Friluftsskole i Hustadvika uke 33 2024
Også i år tilbyr vi en friluftsskole på slutten av ferien, 12. - 14. august. Dette blir en friluftsskole med tema sjø og livet i og ved havet. Meld deg på og følg med her for mer informasjon!(les mer)
Friluftsskole og ferieklubb i Tingvoll i uke 33!
12. - 16. august 2024 er det klart for friluftsskole og ferieklubb i Tingvoll. Dette blir ei super uke med friluftsaktiviteter blant annet i Tingvollia og Prestegardsfjøra. Det er Husflidslaget, ...(les mer)
Friluftsskole i Averøy uke 26 2024
Averøy frivilligsentral inviterer til friluftsskole på Averøy 26. - 30. - juni! Se her for mer informasjon og påmelding!(les mer)
Camp Romsdal 1. - 5. juli 2024
Norsk Fjellfestival og Friluftsrådet inviterer til Camp Romsdal 2024!Sted: Rauma Tid: Uke 27 - 3. - 7. juli 2023 Les mer og meld deg på her!(les mer)
MOI Friluftsskolen i Molde.
MOIs tradisjonelle friluftsskole arrangeres ukene 26, 27, 32 og 33 med mange flotte tilbud. Sjekk tilbudene og om det er ledige plasser her!(les mer)
Vått og vakkert ungdomscamp uke 32 2024
(les mer)
Sparebankstiftelsen Nordvest støtter friluftskolen!
Friluftskolene på Nordmøre støttes av Sparebankstiftelsen Nordvest og vi kan gi enda bedre tilbud til enda flere barn i sommer! Vi har fylt opp noen uker, men det er fortsatt ledige plasser.Takk!(les mer)