1_finn_aktiviteter_landscape.png

UteMix for barnefamilier

utemix.no kan dere planlegge hvilke aktiviteter dere skal gjøre, få tips og triks fra gode tekster, bilder og forklarende videoer. Deretter kan du registrere hva dere har gjort og konkurrerer om en plass på topplisten over de som har gjort flest aktiviteter. I friluftslivets uke gir vi også bort fine premier!

Friluftslivet starter rett utenfor døra di, man trenger ikke gå lengre enn ut i hagen, i parken eller kanskje til skogen bak der man bor for å gjøre kjekke aktiviteter ute. Med UteMix finner dere inspirasjon til uteaktiviteter familien kan gjøre sammen. Det finnes aktiviteter som passer til alle, uavhengig av alder, form, erfaring, utstyr og økonomi.
 
Vi har lagt vekt på kvalitetssikrede aktiviteter som krever lite utstyr og forkunnskap. Ved lanseringen er det 50 inspirerende aktiviteter familiene kan gjennomføre og registrere, og det blir stadig flere! I tillegg til våre ansatte som har friluftskompetanse og erfaring med familievennlige aktiviteter har også idrettskretsen, speiderne og flere andre bidratt med ting dere kan gjøre ute.
 
Aktivitetene er gradert etter vanskelighetsgrad fra grønt til svart, slik du kjenner fra turbeskrivelser på blant annet Stikk UT! De grønne aktivitetene, som er lettest, er stort sett så enkle at det er ting barna kan gjøre på egenhånd. Alle aktivitetene gir like mange poeng, uavhengig av vanskelighetsgrad. Vi ønsker ikke å at noen aktiviteter skal verdsettes høyere enn andre. For noen er det nok å gå en tur ut i skogen og plukke blåbær, for andre er det mer ekstreme aktiviteter som er aktuelt. Her deltar alle på sine egne premisser og UteMix inviterer alle med ut på helt gratis aktiviteter!
 
utemix.no bidrar til å hjelpe flere familier til å fortsette å være mye ute nå når ferien er over og barna er tilbake i barnehagen og på skolen. Her er det enkelt og raskt å finne på aktiviteter i travel hverdag.
 
Nettstedet passer også bra for skoler, SFO og barnehager som ønsker hjelp til å planlegge aktiviteter!
 
utemix.no: Finn ditt friluftsliv!