DSC_0019.JPG

Påskeaktiviteter 2020

Koronaviruset har gitt oss en ny hverdag. For mange betyr dette mer tid hjemme og i nærområdet. Friluftsrådet vil i tiden framover komme med tips til hvordan denne tiden kan utnyttes til aktiviteter, alene eller sammen med de du allerede deler dagene med.  Vi vil presenterer uteaktiviteter som er artige og lærerike for alle! 

Del gjerne bilder av aktivitetene du har gjort på vår egen påske-konkurranse #nærpåske20 på Instagram.  

God tur ut! 

Null-tid løype
Dette er en morsom aktivitet som fungerer godt enten man går tur alene eller sammen med andre. Den er like fin til fots, på ski eller med annet framkomstmiddel.Definer en tur/løype, gjerne i ...(les mer)
Søppeljakt
Det er mange vårtegn, de fleste er fine! Men noe som kan dukke fram når snøen smelter er ikke så fint, det er søppel. Ta med en pose og hansker på turen din i dag og plukk med deg det du finner av ...(les mer)
Lag mat ute
I påska kan man kose seg med mye god mat! Hvorfor ikke ta seg tid til å planlegge et måltid ute? Du velger selv hvor avansert det skal være, men har du anledning så tenn gjerne et bål eller ...(les mer)
Finn ditt favoritt tre
Tenk om trærne kunne snakke! Ta deg en tur ut i skogen og se om du kan finne ditt favoritt tre. For noen er det kanskje et tre å klatre i, for andre et tre å lene seg mot eller klemme på. Noen ...(les mer)
Overnatt ute på verandaen eller i hagen
En trenger ikke reise langt for å overnatte ute. De fleste av oss har en veranda eller hage med plass til en madrass, eller mulighet til å henge opp ei hengekøye. Nå om våren er det ingenting som ...(les mer)
Lag bål ute
Har du kjent på roen ved sitte nært et bål som varmer og knitrer? Hvorfor ikke tenne et bål på dagens tur ute. Speiderne kan gi deg gode bål-tips.Merk! Fra 15. april til 15. ...(les mer)
Skriv navnet ditt med noe du finner ute
Vi omgir oss av så mye fint ute. Ta en tur ut i nærheten av der du bor og se hva du kan finne til å skrive navnet ditt eller kanskje en hyggelig hilsen med. Kanskje ...(les mer)
Bygg noe i snøen
Det er artig å bygge ting, og i snø kan en bygge det meste! Er snøen kram er den lett å forme, i hard eller løs snø kan spade, sag og former være til god hjelp.Du velger selv om du vil bygge noe ...(les mer)
Bondesjakk ute (tre på rad)
Bondesjakk er et enkelt spill for to deltakere der det gjelder å være den første som får sine brikker på en rett linje (tre på rad). Det er vanlig å tegne opp spillbrettet på papir inne, men ...(les mer)
Gå tur langs bekken
Hvorfor ikke legge dagens tur langs en bekk eller elv i nærheten av der du bor? Bekken følger  terrenget på en annen måte enn stien og åpent vann er ofte oaser av liv og spennende ...(les mer)