IMG_9168.JPG

Friluftsskolen i Kristiansund på Bremsneshatten.

Friluftsskolen

Friluftsskole er et ferietilbud for barn og unge der vi ønsker å gi barna en lystbetont introduksjon til friluftsliv. Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal og våre samarbeidspartnere tilbyr Friluftsskole i flere av kommunene i regionen, både sommer, høst og vinter.

Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet med hovedfokus på 10-13-åringer (9-14) og arrangeres på dagtid over tre til fem dager. Noen ganger inkluderes én overnatting. Målet med Friluftsskolen er å gi barna en lystbetont introduksjon til friluftsliv, og Friluftsskolen skal normalt være åpen for alle og ha lav deltakeravgift. Friluftsskolen er et samarbeid mellom Den Norske Turistforeningen og Friluftrådenes Landsforbund og arrangeres over hele landet. Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal samarbeider i tillegg med sterke lokale aktører om gjennomføring i våre kommuner.

Tingvoll, Kristiansund, Frei, Surnadal/Rindal og Molde 

Her finner du en oversikt over planlagte friluftsskoler på Nordmøre og i Romsdal:

Tid Sted Arrangør

Åpen for påmelding

Uke 26 og 27 (2018)

Frei (Kristiansund) Friluftsrådet og Kristiansund kommune Avsluttet
Uke 26 (2018) Surnadal/Rindal iTrollheimen, Rindal IL og Friluftsrådet Avsluttet
Ukene 26, 27, 32 og 33 Molde MOI Avsluttet
Uke 32 (2018) Tingvoll Tingvoll kommune, Tingvoll museum og Friluftsrådet Avsluttet
Høstferie 2018 Kristiansund Friluftsrådet, kommune, Speiderne JA - lenke
Høstferie 2018 Molde  Moldespeiderne JA - lenke
Vinterferie 2019 Skaret (Fræna - Molde) NJFF og Friluftsrådet NEI

 Sunnmøre Friluftsråd tilbyr flere friluftsskoler på Sunnmøre. Se oversikten her!

 Mange aktiviteter

Aktivitetene vil variere med årstid, vær og føre, men typiske aktiviteter om sommeren er fotturer, bål- og matlaging, klatring, sporing av dyr, kajakkpadling, fisking og strandekskursjoner. Om vinteren er det ski, skøyter, trugeturer og isfiske. På alle friluftsskolene er vi opptatt av at barna skal føle seg trygge og sett, og vi legger stor vekt på leik, moro og sosialt samvær. 

Informasjon om kommende Friluftsskoler legges ut her på stikkut.no. Har du spørsmål , ta kontakt med Mattis Mikkelsen på e-post mattis@stikkut.no eller mobil 909 73 253.

Les mer om Friluftsskolen

 

Artikler om friluftsskoler:

Bli med på Friluftsskole i Kristiansund i høstferien 2018!
Høstferien nærmer seg og det blir selvsagt Friluftsskole i kristiansundsområdet også i år. Vi lover dem som blir med ei flott uke ute i det fri. Det blir utelek og moro og muligheter til å ...(les mer)
Friluftsskole i Molde i høstferien
Moldespeiderne arrangerer Friluftsskole mandag til torsdag i høstferieuka 2018 (8.-11. oktober). Friluftsskolen er et tilbud til alle som er født i 2005-2008. I løpet av fire dager fra kl. ...(les mer)
Nytt tilbud! Friluftsskole i Tingvoll 6. - 10. august 2018
I samarbeid med lokale partnere tilbys denne sommeren Friluftsskole også i Tingvoll. Det er Tingvoll kommune, Tingvoll museum og Norsk Vandrefestival som sammen med Friluftsrådet tilbyr ei uke i ...(les mer)
Møre og Romsdal fylkeskommune støtter Friluftsskolen
Takk til Møre og Romsdal fylkeskommune som gjør det mulig!(les mer)