aaertsfriluftsraad_beskjaert.jpg

Styreleder i FL Vebjørn Krogsæter (t.h.) overrekker prisen til Friluftsrådet ved styreleder Hans Bjarne Tennøy, daglig leder Ola Fremo og prosjektleder Liv Synnøve Hoel. FOTO: ASGEIR KNUDSEN

Vi er Årets friluftsråd!

Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal ble 1. juni kåret til «Årets friluftsråd» på årsmøtet til Friluftsrådenes Landsforbund i Bodø. Friluftsrådet får denne høythengende utmerkelsen blant annet for arbeidet med inkludering, utjevning og bærekraftig friluftsliv gjennom tilbudet Stikk UT! SAMMEN.

I friluftsrådssammenheng er dette en høythengende pris. Det er landets fylkeskommuner og friluftsrådene som kan fremme kandidater i tillegg til styret i FL som også er jury. Prisen ble overrakt til rungende applaus fra delegatene på FLs årsmøte. Det har vært kåret Årets Friluftsråd i Norge siden 2004 og ingen av friluftsrådene i Møre og Romsdal har vunnet prisen før nå.

Det viktigste kriteriet for å få prisen er at vinneren må ha gjort et tiltak som løfter friluftslivet og som må være gjennomført i årsmøteperioden. Stikk Ut sammen er et godt nærfriluftstiltak som når veldig mange. Tilbudet er gratis tilgjengelig i Stikk UT!-appen. Stikk UT! SAMMEN er et tiltak for å få alle sammen ut på tur, få frisk luft og til å ta en kafferast sammen med noen andre. Dette er noen av målene friluftsrådet har med prosjektet Stikk UT sAMMEN og som de nå får pris for. Prisen består av heder og ære samt et diplom og 10.000 kroner.