IMG_0969.jpeg

Lune epler med kanel og sukker.

Lag mat ute

I påska kan man kose seg med mye god mat! Hvorfor ikke ta seg tid til å planlegge et måltid ute? Du velger selv hvor avansert det skal være, men har du anledning så tenn gjerne et bål eller bruk brenner/ stormkjøkken. Her finner dere oppskrifter på mye god utemat.

Merk! Vær nøye med hygiene, særlig om du er på et sted som andre bruker også. Og hold avstand til andre for å unngå smitte.

Det finnes mange fine oppskrifter på mat du kan lage ute. På utemat.no finnes det masse bra oppskrifter og generelle tips. Her finner du klassikeren pinnebrød og mer avanserte oppskrifter. En av Friluftsrådets favoritter, som krever litt mer arbeid, er lakseburger som du finner i dette flotte heftet. Også slenger vi på denne herlige epledesserten som vi har lånt fra våre venner i Sunnmøre Friluftsråd

Epledessert - Lune epler med kanel og sukker 
Du trenger:
-Bolle eller pose + evt. røreskje
-Kopp og skje til hver enkelt
-Kniv

- 3 epler
- 1 ts kanel
- 1 ss sukker
- 1 dl rosiner
- 1 ss smør
- 1 beger Kesam

Epler deles i båter uten kjerne. Blandes sammen med sukker, rosiner, kanel og smør. Stekes på panne eller i gryte og serveres lun med Kesam.

Velbekomme :-)