_MG_5763.JPG

20 deltakere og 4 ungdomsledere holdt humøret og varmen opp til tross for mye regn og sludd på Friluftsskolen på Skaret i vinterferieuka.

Friluftsskolen på Skaret i vinterferien.

Vinterferie uten snø satte ingen stopper for Friluftsskolen på Skaret! Men instruktørene måtte lage nytt program rett før oppstart, da skiføret regnet bort, og isen de skulle gå på skøyter og isfiske på fikk for mye overvann.  Friluftsrådet samarbeider med Norges Jeger- og Fiskerforbund Møre og Romsdal og Molde og Romsdal Turistforening om Friluftsskolen. 20 deltakere fra Molde, Fræna og Gjemnes var med fra mandag til onsdag i vinterferieuka. 

I regnværet på mandag ble det derfor laget fuglekasser og tennbrikketter i kjelleren på Skaret. Litt leik ute ble det også tid til. Tirsdag dro gjenegn på "ekspedisjon" og bygde opp sitt eget leirområde med gapahuker og bål. Onsdag lå det plutselig 15 cm nysnø på Skaret, men det var dessverre for lite for skigåing. Så opplæring i kart og kompass og 5-kamp måtte foregå på beina. 
DSC02988.JPG

En av oppgavene i 5-kampen var å fyre opp bålpanne og koke 0,5 l vann på kortest mulig tid. Oppgaven viste at deltakeren hadde fulgt godt med de forrige dagene for kløyving av ved, spikking av småflis og oppbygging av bålet gikk lett for alle gruppene. Vi ledrene ble rent stolt over hvor flinke de var blitt! 
Lunsjen ble tilberedt på bålpanna, og selvkomponert fiskgryte er noe alle liker, -selv de som ikke liker fisk!
Fuglekasse

I regnværet på mandag startet de 20 deltakere opp med å sage og spikre sin egen fuglekasse. Før de satte i gang fikk de vite at et kjøttmeis-par kan spise opp til 500 larver i løpet av et døgn om våren, i tillegg til at de spsier store mengder mygg og andre innsekter i løpet av året.  -Derfor kan det være nyttig å ha ett slikt par i nabolaget!
Ringleik

50/50 leiken engasjerte alle, og deltakerne måtte springe, rekne, leite og svar på spørsmål om blant annet geografi, natur og allemannsretten. God stemning i gruppa var det også da Marte avsluttet uteaktiviteten med en sang om hvordan bena henger sammen, se bildet!