DSC02309_bearbeidet.jpg

Nydelig høstvær førte til mange flotte Stikk UT!-turer. Her på vei til Rørsethornet fra Ræstadhornet i Midsund.

Tilbakeblikk på Stikk UT!-året 2016

Stikk UT! - året 2016 har vært en lang opptur, og Stikk UT! fortsetter å få oss ut i frisk luft! I år har mer enn 12 500 deltakere registrert seg på Stikk UT!, og til sammen er det gått over 256 000 turer. Stikk UT! Bedrift ble også en suksess med hele 48 bedrifter som sluttet opp om ordningen! 

I gjennomsnitt ble det registret nesten 1 400 turer hver dag under årets Stikk UT!-sesong, og 62 prosent av turene var grønne turer. Både nordmøringer og romsdalinger er fremdeles glade i søndagsturer, for søndagene er de dagene med flest registreringer sammen med fridagene i mai. 

- Det gleder oss veldig at at interessen for Stikk UT! fortsatt er økende, og oppslutningen motiverer oss til å fortsette å utvikle Stikk UT! Særlig gledelig er det at interessen for turer i nærområdene er stor. Mange er i sving for å få Stikk UT! til å gå rundt hvert år, og vi i friluftsrådet ønsker å sende en stor takk til alle frivillige som har ryddet stier, lagt ut kodekort og turbøker. Uten dere hadde vi ikke klart det!, sier Marte Melbø, som er Stikk UT!-ansvarlig i friluftsrådet. 

Stikke ut Bedrift_NEAS

I Tidens Krav kunne en lese om de fornøyde ansatte i NEAS.

Stikk UT! Bedrift

I 2016 startet vi med Stikk UT! Bedrift. Vi inviterte store og små bedrifter til å bruke Stikk UT! som et trivselstiltak på arbeidsplassen, og oppslutningen ble større enn forventet. Hele 48 bedrifter (pluss avdelinger) engasjerte over 1.500 deltakere! Disse registrerte over 58.000 turer og kan ha stått for mye av den store økningen i antall registrerte turer i år. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra bedrifter som melder om stort engasjement, mindre sykefravær og mye turprat i lunsjen. Friluftsrådet tar med seg erfaringer fra denne sesongen og håper å kunne utvikle tilbudet enda mer i 2017- sesongen.

Mer trafikk, mer slitasje

Mange vil nok huske årets sesong for det flotte været vi hadde i høst. Hver dag ble det lagt ut bilder på Facebook fra turer i strålende høstvær, og dette var nok med å øke den store oppslutningen i år.  Men økt ferdsel fører også til mer slitasje. I Friluftsloven står det om retten vi alle har til å ferdes fritt i utmark, men det står også om pliktene vi har til å opptre varsomt og vise hensyn. Friluftsrådet ønsker å ha mer fokus på disse allemannspliktene i 2017 og oppfordrer alle til å vise hensyn  til både grunneiere og hytteeiere, respektere båndtvang, ta med søppel hjem og å tenke seg om hvor de legger turen når det er vått og stor fare for slitasje i terrenget, sier Marte Melbø.

Stikk_UT_krus_2016.JPG

Det er bare å glede seg til disse kommer i januar! Vi har solgt flere krus enn tidligere og takker kunstner Signe Louise Aasen for det flotte motivet!

Krus og skåler i begynnelsen av januar

Stikk UT!-krusene og skålene  kommer i begynnelsen av januar og vil snarest mulig bli pakket og kjørt til servicekontorene i kommunene. Vi legger ut informasjon på stikkut.no, på Facebook og sender ut varsel på e-post når varene er klare for henting. De som har bestilt levering i posten vil få tilsendt produktene så snart vi rekker å sende dem ut.

For dere som hadde tenkt å gi Stikk UT! -krus i julegave, anbefaler vi å laste ned julegavekortet som ligger her på hjemmesiden vår. Her kan du gi bort Stikk UT! -turer og skrive at krus/skål kommer i januar.

Mot slutten av året gjenstår det bare å ønske alle Stikk UT!- brukere god jul og godt nyttår. Og husk: 1. januar blir det Stikk UT! Ski!