Blåser liv i søndagsturen

Flott samarbeid mellom Surnadal, Halsa og Rinndal i Friluftslivets år 2015.

På Nordmøre har kommunene Rindal, Surnadal og Halsa bestemet seg for å blåse liv i søndagsturen. I samarbeid med lokale lag og organisasjoner vil det bli arrangert 52 søndagsturer i løpet av året. Prosjektet har fått navnet  # 52/17 Søndagsturen og er flott bidrag til å markere Friluftslivets år 2015.  Les mer om samarbeidet her.

I forbindelse Friluftslivets år 2015 går de tre kommunene Halsa, Rindal og Surnadal sammen for å lage spennende og overkommelige turer i nærområdene.
Det er 52 uker i et år. Det skal være én tur hver søndag, fordelt på de tre deltakende kommunene blir det 17 (pluss litt) per kommune. Derav navnet «52/17 Søndagsturen».

Tanken er at en rekke forskjellige grupper og lag skal arrangere turer til både kjente og mindre kjente mål rundt om i de tre kommunene. Det kan være kulturminnesteder, utsiktspunkter, rasteplasser, topper eller andre besøksverdige steder. Alle er hjertelig invitert til å være med på turene.

Første tur er allerede 4. januar. Da stiller Todalen idrettslag klare med et opplegg som starter kl. 12 på Tjønnmyra. Håpet er at snø skal falle og bli liggende, så det er mulig å benytte seg av skianlegget, men et alternativt opplegg vil også legges i tilfelle snøen glimrer med sitt fravær. Siden følger søndagstur i Rindal 11. januar, og Halsa påfølgende søndag. Slik vil kommunene rullere på å ha ansvar for turene. I Surnadal er hele 17 idrettslag, grendalag og andre lag og organisasjoner med tilknytning til friluftsliv involverte, mens i Rindal er turstigruppa naturligvis sentral sammen med 7-8 andre lag.

Etterhvert som søndagsturene blir bestemt vil du finne informasjon på hemmmesiden til # 52/17 Søndagsturen

Friluftsrådet ønsker arrangører og deltakere mange fine søndagsturer i 2015!På bildet ser dere de spreke initiativtakerene til #52/17 Søndagsturen: Trine Glåmen, folkehelsekoordinator i Halsa, Lilli Husby, kulturleder i Surnadal, Ragnhild Godal Tunheim, Norsk Vandrefestival-kontakt, Morten Møller, kulturleder i Rindal, Siri Heggem Bævre, folkehelsekoordinator i Surnadal, og Norunn Holten, StikkUT-kontakt. Grete Ranes Heggem, folkehelsekoordinator i Rindal var ikke til stede på bildetaking.