DSC_0442.JPG

I september skal alle rydde

Vi vet ikke om noen steder i landet hvor folk rydder så mye strandsøppel som i Nordmøre og Romsdal. I vår ble det naturligvis ikke ryddet like mye som tidligere år, men fra 5. september skal det ryddes langs elver, innsjøer, holmer, øyer og strender! Nå kan alle enkelt opprette et ryddelag som får 100,- for hver sekk de rydder i høstens ryddedugnad.

Høstens ryddedugnad varer fra 5. - 20. september. Dersom dere ønsker å benytte dere av Stikk UT og plukk! i denne perioden er det lurt å bestille pantelapper på stikkutogplukk.no nå. Der kan du velge om du vil gi pengene til et forhåndsdefinert godt formål, eller til et annet allmennyttig formål i nærheten. 

Fra mars til august i år har det blitt plukket ca 20 tonn marin forsøpling. I forbindelse med friluftslivets uke vil vi 5. september skyte inn flere midler for å øke mengden pant vi kan betale for opp til 50 tonn. Takk til Miljødirektoratet som gir oss tilskudd for å holde panteordningen i gang!
OBS: Husk at panteordningen Stikk UT og plukk! bare gjelder i våre medlemskommuner: Aukra, Aure, Averøy, Gjemnes, Heim, Hustadvika, Kristiansund, Molde, Rauma, Smøla, Sunndal, Surnadal og Tingvoll!

Vi oppfordrer alle som vil gjøre en innsats for rent hav og ønsker å få dekket noen av sine utgifter til å opprette et ryddelag. Det eneste dere må bli enige om er navnet på ryddelaget som dere legger inn når dere registrerer pantelapper, dere trenger ikke å registrere ryddelaget noe sted, og dere kan bruke en privat bankkonto for å få utbetalt panten.

Nå når situasjonen tillater at "alle" kan gå ut og rydde igjen, må vi fortsatt ta hensyn til at det er viktig å ha minst mulig smittefare. Både Naturvernforbundet og hold Norge rent har laget guider til hvordan man kan gjennomføre en trygg ryddeaksjon.

Les mer om årets temadager under den nasjonale ryddedugnaden på holdnorgerent.no og bestill pantelapper på stikkutogplukk.no!