Stikk_UT_-gruppa.jpg

Det ligger en stor innsats bak årets 194 Stikk UT!-turer. Her er Stikk UT!-kontaktene i de ulike kommunene samlet for en siste gjennomgang. Bak f.v. Bente Elshaug (Kristiansund), Lillian Grøvdal (Rauma), Trine Glåmen (Halsa), Tove Charlotte Æsøy (Aukra), Mari Husan (Nesset), Norunn Holten (Surnadal), Ragnhild Aas (Fræna), Synnøve Haga (Friluftsrådet) og Siv Grete Sponås (Sunndal). Foran f.v. Elisabeth Edvardsen (Gjemnes), Laila Skaret (Smøla), Ola Fremo (Friluftsrådet), Ingvild Grytli (Molde), Merete Sakshaug (Averøy).

Snart Stikk UT!

1.mai braker det løs med ny Stikk UT!-sesong. - Vi ønsker alle en strålende Stikk UT-sommer med store naturopplevelser og mye fysisk aktivitet, sier Friluftsrådets leder Ola Fremo.


I Friluftsrådet og de 16 medlemskommunene er det stor aktivitet for å få alt på plass til årets Stikk UT!-sesong. Turbeskrivelser og kart er nå lagt ut på stikkut.no, og Stikk UT! kartet som sendes ut til 47.000 husstander i medlemskommunene er underveis og vil være i postkassene i løpet av uka.


Registrere seg

Friluftsrådet oppfordrer alle som går på Stikk UT-turer til å registrere seg som bruker på stikkut.no.

-Det er viktig for Stikk UT! at folk bruker registreringsløsningen vår. På den måten får vi tallmateriale som har sto betydning for å dokumentere aktiviteten og ferdselen til ulike turmål, sier Fremo.


Vær varsom

Friluftsrådet oppfordrer også alle om å ta hensyn til både naturen, grunneiere og andre turgåere.

-Stor ferdsel kan føre til slitasje, og vi oppfordrer folk til å vente litt med å besøke de turmålene hvor vårløsninga er størst. Vi vil også rette en stor takk til mange velvillige grunneiere og ber alle om å vise respekt for parkeringsanvisninger, avslutter Fremo.