I_sporet_1.jpg

25 Stikk UT! Ski-poster vil plasseres ut i ni kommuner, og registreringen vil foregå på samme måte som sommerturene. 

Stikk UT! Ski fra 1. januar

Smør skia og gjør dem klare. Fra 1. januar blir det Stikk UT! Ski i åtte kommuner!


Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal, Møre og Romsdal Skikrets, Møre og Romsdal fylkeskommune og en rekke lokale idrettslag står sammen bak Stikk UT!-Ski som åpner 1. januar 2017.

-2017 blir et prøveår som vi benytter til å teste ut opplegget og høste erfaringer fra. Med forbehold om bra nok skiføre, åpner vi 1. januar og setter ut til sammen 25 Stikk UT! Ski-poster. Alle vil være i oppkjørte løyper. Det er svært viktig for oss at skiløypene ikke skal ødelegges av folk som går til fots, og som navnet tilsier er det derfor en forutsetning at folk går turene på ski for å kunne registrere turene. Med Stikk UT! Ski ønsker vi å stimulerer både små og store til skiglede og aktivitet i vintermånedene, sier Arnstein Eide som er prosjektleder for Stikk UT! Ski.

_MG_1289-lr.jpg

Med Stikk UT! Ski ønsker både friluftsrådet, skikretsen og idrettslagene å stimulere til skiglede og aktivitet for både små og store.

Følger Stikk UT!-modellen

Stikk UT! Ski vil fungere etter samme modell som Stikk UT! i sommerhalvåret med poster og turkasser i terrenget og mulighet for elektronisk registrering på stikkut.no. Kart og turbeskrivelser for alle turene vil ligge både på stikkut.no og morotur.no. Kartvisningene vil hente inn data fra loyper.net slik at du vil kunne se hvor og når løypene er oppkjørt. Mer informasjon om Stikk UT! Ski og løypene vil bli lagt ut i desember.

Ni kommuner

Registreringen vil være åpen fra 1. januar til andre påskedag som er 17. april, og åtte kommuner vil være med i samarbeidet i 2017. Disse er Surnadal, Sunndal, Halsa, Gjemnes, Molde, Nesset, Rauma og Lesja. Sistnevnte kommune er ikke medlem i friluftsrådet, men er med i Møre og Romsdal skikrets. Postene vil ligge på Bjorli som er et svært populært utfartssted for både romsdalinger og nordmøringer.