Gapahuk__Tjoennmyran__Surnadal.jpg

Gapahuken på Tjønnmyran i Todalen, Surnadal kommune

Verdens Gapahukdag 27. september

27. september er Verdens gapahukdag. Friluftsrådene oppfordrer alle til å være med å feire dagen ved å ta turen til en gapahuk på søndag.

Søndag 27. september håper vi mange legger turen til en gapahuk, for å være med å hylle det kortreiste og enkle friluftslivet. Ta gjerne med mat og drikke for å gjøre turen enda triveligere. Vi vil gjerne se bilder av din favoritt gapahuk på: #verdensgapahukdag #gapahuk 

Verdens gapahukdag startet opp som et initiativ fra Nesset kommune under Friluftslivets år i 2015, for å feire friluftslivet nært der folk bor. Mange av gapahuker er satt opp av lokale foreninger, ildsjeler, skoler, eller av kommuner. De står ofte på naturlige samlingssteder som er lett tilgjengelige. Søndag vil det enkelte steder være arrangement ved gapahuken for å hylle stedet og alle dugnadstimene som er lagt ned. I vår kalender finner du mer informasjon om disse arrangementene. Kanskje blir du selv inspirert til å lage en markering ved "din" gapahuk?

Mange av Stikk UT! turmålene går nettopp til en slik gapahuk, og på stikkut.no har vi lagt ut en oversikt over hvilke Stikk UT! -turmål som går til en gapahuk i 2020. (Lista er sikkert ikke komplett så tips oss gjerne om flere gapahuker.)

Gapahuk_pa_og_778__Rossvollhaugen__Smoela_.jpg

Gapahuken på Røssvollhaugen i Smøla kommune.

1b9aadcd472451046bd6517603a58a13_1600.jpeg

Bålhytta ved Kyststien i Bud, Hustadvika kommune