IMG_4883.JPG

Snart ny Stikk UT!-sesong

De siste ukene har vært svært spesielle, og vi er alle preget av situasjonen i landet. At hverdagen til de fleste av oss kan endre seg så raskt er nesten ikke til å tro. Med noen nye tiltak planlegger vi oppstart av ny Stikk UT!-sesong 1. mai.

Vi er selvfølgelig med på dugnaden om å hindre spredning av koronasmitte og har tatt følgende grep i forbindelse med årets Stikk UT!-sesong:
  • I år vil det ikke bli lagt ut turbøker i turtkassene, men kodene plasseres godt synlig på utsiden av turkassene. Slik kan en enkelt registrere koden digitalt på stikkut.no eller på morotur-appen uten å berøre turkassene.
  • Samtidig ber vi alle om å rette seg etter Helsemyndighetenes til enhver tid gjeldene råd og regler og etterfølge disse.
  • I tillegg vil topplisten i år være rangert etter de med flest turer, ikke turmål. Med dette ønsker vi å fokusere på nærturer og oppfordrer til turer i nærheten av der du bor.
  • Du kan også lese friluftslivets koronavettregler her:
Stikk UT!-kartet kommer i posten siste uka i april, vi håper det vil inspirere til mange fine turer. Kommunereformen har ført til en del endringer av kommunegrenser og kommune-navn, men turene er stor sett de samme. På Sunnmøre utvides turområdet sørover ved at Volda er sammenslått med Hornindal. I tillegg har Vanylven og Sykkylven meldt seg inn i Sunnmøre Friluftsråd og tilbyr 15 spennende nye turer hver. Nordmøre og Romsdal friluftsråd har fått en medlemskommune fra Trøndelag fylke, da tidligere Halsa kommune nå heter Heim og har slått seg sammen med Snillfjord og Hemne.
Vi vet mange venter spent på hva som er åretst Stikk UT!-turmål. Disse vil bli presentert 20. april på stikkut.no, da har vi fått avsluttet Stikk UT! Ski-sesongen og er klar for sommeren!
Stikkutbedrift_upris.png

Stikk UT! Bedrift

Vi fortsetter tilbudet for bedrifter om å være med på Stikk UT! Bedrift og håper mange blir med selv om mange nå er i en vanskelig eller annerledes situasjon. Det er kanskje viktigere enn noen gang å oppfordre til fysisk aktivitet, og ha noe å strekke seg etter. Noen er permittert og trenger noe å fylle dagene med, andre jobber hardere enn noen gang og har behov for avkobling. En tur ut på tur gjør godt uansett, både fyskisk og psykisk.