SFL-skole-8.jpg

Naturen som læringsarena, kurs for ansatte i skolen

Fredag 29. november arrangerte Friluftsrådet kurs med fokus på aktiv læring ute. Ca. 30 lærere og barnehageansatte deltok og fikk mange praktiske eksempler på hvordan en kan flytte undervisningen UT! Du finner lenker til oppleggene som ble presentert i denne artikkelen.

Om kurset

Naturen som læringsarena er et viktig tema når man skal følge opp de nye læreplanene. Det å ta elevene ut i naturen kan gjøre det lettere å lære dem enkelte fagmål. Det åpner for bruk av læringsmetoder som krever mer plass, aktivitet og samarbeid, og det er en god arena for å jobbe med relasjoner og klassemiljø.

Norsk Friluftsliv og Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal i samarbeid med flere, inviterte til dette dagskurset. Kurset inneholdt praktiske oppgaver med dette som tema.

Ta kontakt med oss!

Friluftsrådet ønsker å komme i kontakt med dere som jobber med barn og unge og naturen som læringsarena, eller som vil lære mer om dette. Vi ønsker spørsmål og tips til innhold og ramme for kommende kurs, alle gode forslag mottas med takk! Hvis du ønsker å være med i en lukket facebookgruppe om temaet, er det også bare å ta kontakt med Marte i Friluftsrådet (marte@stikkut.no, tlf. 47252012).

Program/Lenker: Langvatnet 29.11.19

09.00-10.00  Velkommen og bli kjent aktiviteter. Ved Marte Melbø, Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal

                                                  "Veien en del av målet"  Ved Gunhild Bondevik Størseth, Norsk Friluftsliv

10.00-12.00  Parallelle stasjoner (velg stasjon i påmeldingsskjemaet)
                     1. Mat og helse i naturen (se oppskriftshefte her) - hvordan lage enkel og god mat ute. Ved Fiskesprell instruktør Inger Bakke
                     2. Matematikk og flerfaglige læringsaktiviteter i uterom. 50-leiken. Ved Gunhild B. Størseth, Norsk Friluftsliv

12.00-13.00  Felles lunsj og prat

13.00-15.00  Parallelle stasjoner (velg stasjon i påmeldingsskjemaet)
                     1. Orientering, fart med kart! Ved Henning Bratland Carlsen, Norges Orienteringsforbund
                     2. Matematikk og flerfaglige læringsaktiviteter i uterom (samme lenke som før lunsj). Ved Gunhild B. Størseth, Norsk Friluftsliv

15.00- 15.45 Tips til læreren som turleder, -er det trygt? (Caser) Ved Patrick Gule, Friluftsrådet/Speiderkretsen

15.45 - 16.00 Avslutning. Ved Gunhild B. Størseth, Norsk Friluftsliv

Vi skal være ute hele dagen, og på denne årstiden kreves det at alle deltakere stiller godt kledd.  Ull-klær innerst fra topp til tå og spesielt gode og varme sko er viktig. Tips til påkledning - Hvordan kle seg i vinterfjellet!

Takk for en lærerik dag alle sammen!