Forfatternes_fotspor1.jpg

God over hundre personer var med da forfatter Endre Ruset (t.v.) va guide under åpningen av KulTUR-løypa "I forfatternes fotspor" i Molde.

I forfatternes fotspor i Molde

Over 100 personer var med under åpningen av KulTUR-løypa «I forfatternes fotspor» i Molde sentrum. Med forfatter Endre Ruset i spissen vandret alle i flokk og følge i sporene til Henrik Ibsen, Bjørnstjerne Bjørnson, Nini Roll Anker, Kurt Schwitters og Alexander Kielland. 

KulTUR er Friluftsrådets nærturprosjekt, og målet er å etablere turløyper med spennende kulturinnhold og opplevelser i områdene der folk bor. På stikkut.no ligger detaljerte turbeskrivelser av alle løypene med tekst, bilder, kart og gps.-spor. Den sist etablerte løypa to har fått navnet «I forfatternes fotspor» og tar  utgangspunkt i en rekke kjente forfatteres tilknytning til Molde. Både Henrik Ibsen, Nini Roll Anker, Alexander Kielland, Kurt Schwitters og Bjørnstjerne Bjørnson har vandret rundt i byen, og i forbindelse med åpningen av løypa arrangerte Friluftsrådet og Bjørnsonfestivalen byvandring.

IMG_8768.JPG

Ved bysten av Alexander Kielland i Reknesparken. Kielland var amtmann i Molde i årene 1902-1906.

Fire kilometer lang

«I forfatternes fotspor»-løypa er ca. fire kilometer lang og snor seg blant annet forbi stedet der den gamle amtmannsgården lå og hvor Alexander Kielland bodde da han var amtmann, samt huset hvor Bjørnstjerne Bjørnson bodde som barn da han gikk på skole i Molde.

Her kan du lese turbeskrivelsen av I forfatternes fotspor

Flere turer

I løpet av høsten vil Friluftsrådet jobbe med å ferdigstille KulTUR-løyper i Bud og på Farstad i Fræna. I tillegg er følgende løyper etablert med turbeskrivelser, kart, bilder og gps-spor:

Ona og Husøya (Sandøy kommune)

Bli kjent på Liabø (Halsa kommune)

Vanndamman og Roligheten (Kristiansund kommune)

Vågen Rundt (Kristiansund kommune)

Syver & Beatrice - Barnas turløype (Kristiansund kommune)

Kongebjørka, Holmarka og Romsdalsmuseet (Molde sentrum)

Vandring i Moldes historie (Molde sentrum)