01RznBMKxT.jpg

Vil du bli bedre kjent med Moldes historie? Da kan du være med den 29. juni eller laste ned den nye KulTUR-beskrivelsen og gps-sporet her på stikkut.no og gå turen på egen hånd.

Åpning av KulTUR-løype i Molde

Torsdag 29. juni kl. 12.00 åpner en ny KulTUR-løype i Molde. Bli med på historisk vandring med Jarle Sanden for å feire Moldes 275 års-jubileum og bli kjent med Friluftsrådets nærturprosjekt KulTUR.

Åpningen av KulTUR-løypa torsdag 29. juni er en del av programmet som markerer Moldes 275-års jubileum.

-Åpningen skjer i Kinoparken kl. 12.00, og alle er hjertelig velkommen. Etter selve åpningen, som foretas av varaordfører Sidsel Rykhus, blir det vandring mot Moldegård med Romsdalsmuseets direktør Jarle Sanden som guide. Han vil fortelle om hvordan byen vokste frem, og om viktige steder i Molde bys historie som vi passerer underveis, forteller Synnøve Haga, som er prosjektleder i Friluftsrådet. Hele arrangementet varer ca. halvannen time.

Les turbeskrivelsen 

IMG_7271.JPG

Åpningen av den nye KuLTUR-løypa skjer i Kinoparken ved Moldeelva klokka 12.00 torsdag 29. juni. Elva har hatt stor betydning for fremveksten av byen.

Nærturprosjekt

KulTUR er Friluftsrådets nærturprosjekt, og det etableres for tiden KulTUR-løyper i flere av Friluftsrådets 16 medlemskommuner. Målet er å stimulere til fysisk aktivitet i folks boområder og å løfte frem interessante kultur- og naturkvaliteter man passerer på turen. Til hver tur lages det en utfyllende turbeskrivelse som kan lastes ned og skrives ut fra morotur.no og stikkut.no. Til turbeskrivelsen hører det også kart, fotografier og nedlastbart gps-spor.

Samarbeid

-Løypa i Molde er laget i samarbeid med Romsdalsmuseet, Molde kommune og Nasjonalforeningen for folkehelsen. Det at folk kan laste ned turbeskrivelsen, gjør at de kan gå den når som helst hele året. Vandringen i Molde er en god anledning til å bli bedre kjent med byen både for dem som har bodd her lenge, folk som er nye i byen og tilreisende, sier Synnøve Haga.

Her kan du lese mer om KulTUR-prosjektet 

Ta kontakt med prosjektleder Synnøve Haga for mer informasjon, tlf. 915 88 251 eller e-post synnove@stikkut.no.