Vaagen3_mindre.jpg

Mange hadde funnet veien under åpningen av KulTUR-løypa rundt Vågen.

KulTUR-løypa rundt Vågen åpnet

Over 70 personer var med på åpningen av den nye KulTUR-løypa rundt Vågen i Kristiansund. 

På Verdens aktivitetsdag 10. mai åpnet den nye KulTUR-løypa rundt Vågen i Kristiansund. Området er utrolig rikt på historie og kulturminner fra klippfisktida, og i forbindelse med åpningen ble det arrangert en fellestur med guide fra Nordmøre museum. Flere enn 70 personer deltok på den ca to timer lange vandringen i vårsola.. 

Start med Sundbåten
Turen startet på Piren med felles Sundbåt til Gomalandet, og derfra gikk følget rundt Vågen med en rekke stopp underveis. Blant annet ved den gamle vaktstua på Milnbergan, Milnbrygga, Hjelkrembrygga, Likvoren og Kristiansund Mekaniske. På kafeen og kaffebrenneriet der det tidligere handelshuset Patrick Volkcmar holdt til, var det demonstrasjon av kaffebrenning og tid til å kjøpe seg noe å spise eller drikke i museumskafeen. 
Vaagen8_mindre.jpg

Du kan laste ned beskrivelse av turen på stikkut.no og morotur.no.

Samarbeidsprosjekt

KulTUR-løypa er et samarbeid mellom Nordmøre museum, Kristiansund kommune og Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal. Den inngår i Friluftsrådets nærturprosjekt KulTUR som fokuserer på å legge til rette for spennende og lærerike turløyper i områder hvor folk bor. Til hver tur lages det en turbeskrivelse med historisk informasjon, bilder, kart og nedlastbart gps-spor. 

Her kan du lese turbeskrivelsen - ta deg en tur!