IMG_0317.jpg

I arbeidet med Friluftsskolen møter Marte Melbø unger som stadig lar seg utfordre å finner glede i å leike og være aktive ute.

Strålende Friluftsskole!

Å være med på Friluftsskole er moro for deltakerne, men også for de voksne! Marte Melbø, Friluftsskole-ansvarlig i friluftsrådet, deler noen av tankene sine etter fire dager med Friluftsskole i Kristiansund. 

Det var ikke bare sola som strålte under Friluftsskolen i Kristiansund i høstferien! Det var liksom ALT!  Den klare fine høstlufta, det gule løvet, den blanke fjorden og aller mest de strålende førnøyde barna! Som hver dag møtte oss med forventning og smil om munnen: Hva skal vi i dag? Kan jeg få låne spikkekniv nå? Er det langt å gå?

Fantastiske dager

Vi hadde fire fantastiske dager. Først i Folkeparken der vi ble kjent med hverandre, lærte å spenne opp taubruer og bygde våre egen klatrepark. Så tok vi turen til Averøy, og med hjelp fra Kristiansund Fjellsportklubb fikk alle prøve å klatre på det flotte klatrefeltet på Bremsneshatten. Vi var også innom Bremsneshola hvor vi tenkte over hvordan det var å bo i den for ca 10 000 år siden. Vi lærte om allemannsretten og snakket om hvordan vi skal  ta hensyn til naturen, grunneiere og andre. Dagen ble avsluttet med tur til Stikk UT! -posten på toppen av Bremsneshatten. De to neste dagene var deltakerne på "Ekspedisjon Nersetra". Ungene ble delt i små grupper med hver sin leder, en konvolutt med kart, kompass, sjokolade og oppgaver som skulle gjennomføres underveis. Turen gikk fra Giset og over fjellet til Nersetra (KNT- hytte).  Der haddde vi et trivelig opphold med mye leik og god mat.

Barna utfordres

Det er en fornøyelse å  jobbe med friluftskoler for barn! Vi gir barna utfordringer de tror de ikke klarer, men gjennom veiledning og samarbeid  får de til det meste.

spikking.jpg

Det var ikke alle som hadde holdt i en kniv før,  men spikking ble raskt en populær aktivitet under Friluftssskolen.

Naturen som lekeplass går aldri av moten, - vi må bare sette av tid og frihet til å utforske den litt, -så starter leken av seg selv.

I lunsjen satte vi fram sag, øks og spikkekniver. Ikke alle hadde holdt en spikkekniv før, men det tok ikke lang tid før alle ivrig satt og spikket. Noen fikk idé om å lage smørkniv, og det var en periode noen fine smørknivemner på vei........... som ble spikket vekk til spisse pinner, mindre pinner og til slutt ingenting!

Friluftsskolen i Kristiansund hadde i høstferieuka 18 deltakere i aldrene 9 til 13 år. De fleste var fra Kristiansund og Frei, men Averøy og Moldeområdet var også representert. Tre ungdomsledere fra idrettslinja på Atlanten var med i tillegg til Emilie Glas fra Frei og Marte Melbø Friluftsrådet.          

Takk for flotte dager og velkommen tilbake på Friluftsskolen!