KulTUR2.jpg

KulTUR er Friluftsrådets nærtursatsing, og leder Ola Fremo ser frem til at det åpnes ny løyåe i Halsa. 

Åpning av KulTUR-løype i Halsa

Tirsdag 13. september kl. 11.30 åpner den nye KulTUR-løypa på Liabøen i Halsa. Oppmøte er ved Liatun der løypa starter, og alle er hjertelig velkommen!

KulTUR-løypa på Liabøen, kommunesenteret i Halsa, snor seg gjennom sentrum. Underveis er det plassert ut informasjon om kjente personer, hendelser og bygg knyttet til lokalhistorien. Løypa er utviklet av Halsa kommune, Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal og Nasjonalforeningen for folkehelsen. Liabø barnehage og brukerne av institusjonene vil delta på åpningen og gå turen. Etterpå blir det salg av kaffe og bakels på Viungen. 

- Vi håper løypa vil bli brukt av både gamle og unge, og mange vil bruke den som et mosjonstilbud og skrive navnet sitt i turbøkene, sier Trine Glåmen som er folkehelsekoordinator i Halsa kommune og Synnøve Haga som er prosjektleder i Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal. 

Nærtursatsing

KulTUR er Friluftsrådets nærtursatsing, og KulTUR-løypene etableres i områder hvor folk bor. Turene kalles KulTUR fordi de skal inneholde kultur- og/eller naturkvaliteter eller aktiviteter man mener har interesse for både store og små. Underveis på turen vil du finne informasjon om ting du ser, og du kan laste ned turbeskrivelse her på stikkut.no, på morotur.no og i morotur-appen. Underveis finner du også turbøker hvor alle skan skrive navnet sitt. 

Les med om Friluftsrådets KulTUR-prosjekt her.