_MG_0014.JPG

KulTUR-løypa på Ona og Husøya går blant annet forbi idylliske Onagarden, og underveis får du innblikk ilivet i fiskeværet.  

Åpning av KulTUR-løype på Ona og Husøya

Lørdag 25. juni åpner den nye KulTUR-løypa på Ona og Sandøya.
-Vi håper mange får glede av den historiske informasjonen de finner underveis og turbeskrivelsene de kan laste ned fra nettet før de drar utover eller lese i morotur-appen mens de går turen, sier Synnøve Haga, prosjektleder i Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal.


Åpningen av KulTUR-løypa skjer på kaia klokka 15.00 lørdag den 25. juni. Etter åpningen kan de som ønsker det blir med å gå turen.

Turer der folk bor
KulTUR er Friluftsrådets nærtursatsing, og i løpet av 2016 vil en rekke KulTUR-løyper åpnes i Friluftsrådets 15 medlemskommuner.

IMG_0014.jpg

Ona og Husøya er rike på spennende histore, og det er en stor opplevelse å besøke de to øyene.

Turene kalles KulTUR fordi de inneholder kultur- og/eller naturopplevelser, et kulturminne eller aktiviteter man mener har interesse for både store og små. Turene ligger i bebygde områder, og med prosjektet ønsker Friluftsrådet å bidra til økt aktivitet i områdene der folk bor, støtte opp under visjonen om «Friluftsliv for alle hele året» og å øke kunnskapen om kultur- og naturkvalitetene i folks nærområder.

Infoark og turbeskrivelser
-Underveis på turen vil du finne turkasser med informasjon om ting du ser, og du kan laste ned turbeskrivelser med fotografier og informasjon på stikkut.no, på morotur.no og lese om det i morotur-appen. Underveis finner du også turbøker hvor du kan skrive navnet ditt, sier Haga.

Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal har hovedansvar for KulTUR-prosjektet, men samarbeider med medlemskommunene, fylkeskommunen og en rekke frivillige og ulike lag og organisasjoner. Sentrale samarbeidspartnere er Nordmøre museum, Romsdalsmuseet og Nasjonalforeningen for folkehelsen, og på Ona og Husøya retter Friluftsrådet en stor takk til Ona og Husøy velforening.

Du kan lese mer om KulTUR-prosjektet og laste ned turbeskrivelsen på Friluftsrådets hjemmesider. Du kan også laste ned turbeskrivelsen fra morotur.no og finne turen i morotur-appen.