Pinnebroed.jpg

God påske med utemat

Påskeferie er lange fridager med mye tid til å være ute!  Lite smaker bedre enn varm mat fra stormkjøkken eller bål, og Friluftsrådet ønsker alle en god utepåske med oppskrift på både pinnebrød og pannekaker.

Pinnebrød (stekes over glør)

Dette trenger du (ca to-tre personer):

5 dl hvetemel

litt salt

2 ts bakepulver

2 dl vann

  • Bland de tørre ingrediensene sammen
  • Ha oppi olje og vann og rør det sammen til en glatt deig
  • Ha litt olje rundt deigen og legg den i en pose eller isboks (olje for at deigen ikke skal klistre seg fast)
  • Spikke pinner og tvinn deigen rundt pinnene eller rundt pølser
  • Stek over glørne. Åpen ild kan gi svartbrent brød. Snu pinnene ofte!
Tips til ekstra gode pinnebrød: 
TIl søtmonsen: Arbeid ligg kanel og brunsukker/perlesukker inn i deigen før du ruller den på pinnen
TIl den sultne: Trykk skinke og ostebiter inn i deigen når du ruller den på pinnen
_MG_6874.lr.jpg

Pannekaker slår alltid an

Pannekaker er populært hos både store og små. Lag ferdig røren før du drar på tur og ta den med på en flaske. Stekes på stormkjøkken eller i panne over bål.

Dette trenger du (ca to-tre personer):

4 egg

3 dl hvetemel eller 50/50 siktet og og sammalt hvete

½ ts salt

5 dl melk

  • Bland mel og salt. Tilsett melken litt om litt og rør alt til en klumpfri røre. Visp inn egg.
  • Ha litt smør/matolje i steikepanna og hell i en øse med pannekakerøre. Stek på begge sider til den er gyllen.