Stikk_UT_bruker_nr_10.000.jpeg

Andreas (9) ble Stikk UT!-bruker nummer 10.000

Andreas  Leander Olsen (9) fra Lyngstad ble Stikk UT!-bruker nummer 10.000. Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal feiret rekorden med en tur til Lyngstad skole for å overraske Andreas Leander med utstyr til kommende Stikk UT!-turer.

Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal har aldri hatt så mange Stikk UT!-brukere før og er storfornøyd med å runde det magiske tallet på 10.000.

-I 2014 hadde vi ca 8.200 aktive brukere. Vi hadde en liten drøm om å greie 10.000, men det så lenge ut til å være uoppnåelig. I helga greide vi det likevel, og det skyldes nok at det var avslutning på Stikk UT!-sesongen, slik at mange registrerte seg for å føre inn alle turene sine, sier Marte Melbø som er Stikk UT!-ansvarlig.

Andreas har gått ti turer

Andreas Leander Olsen har vært på 10 Stikk UT!-turer i år, og mange av dem har han gått med besteforeldrene sine.

-Alle har vært fine, men jeg liker best fjell jeg kan klatre og leike på, sier niåringen som blant annet har vært på Bremsneshatten, Stavneset fyr, Nordneset kyststi, Hundetjønna, Halåssetra og Lyngstadfjellet.

De spreke besteforeldre tar ham ikke bare med på tradisjonelle Stikk UT!-turer. Ved inngangen til Friluftslivets år ble de nemlig også inspirert av alle ordførerne som sov ute og var med på "#natt i naturen-prosjektet". De har derfor tatt med seg  barnebarn og sovet ute ei natt i åtte av de ti månedene som har gått. Andreas har opplevd både netter under åpen himmel, i gapahuken ved Hundetjønna, i telt i hagen og ei myggnatt ved Atlanterhavsvegen. Målet er å sove ute 12 ganger i løpet av året, og nå planlegger de å ta igjen de to tapte nettene slik at det blir fire netter ute i løpet av november og desember.

Opplevelsen viktigst

Andreas Leander har allerede flere Stikk UT!-premiekrus fra tidligere år, og på spørsmål om det er premien som lokker ham til å gå på tur, svarer han nei.

-Jeg liker å være ute, og opplevelsene og aktiviteten er like viktig som premien. Å bli sliten er ikke så moro, men det hører med for å komme fram til postkassen, sier han.