Brunstadhornet

Bruk morotur.no!

På morotur.no ligger 1.300 turbeskrivelser og venter på deg. De er bare et klikk eller tastetrykk unna.

Stikk UT!-sesongen er på hell, men det er ingen grunn til å sette bort sekken og turskoa av den grunn. Naturen i fylket vårt tar i mot deg hele året, og på morotur.no er det nå registrert 1.300 turbeskrivelser i Møre og Romsdal.

- Mange er flittige brukere av morotur.no, men vi ønsker at enda flere tar i bruk websiden og morotur-appen, sier Petter Jenset, rådgiver i friluftsliv i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Og for dere som har mye moro til gode: morotur.no er en nettside med turbeskrivelser fra hele Møre og Romsdal. Her kan du lete, søke og drømme deg bort til nye topper, daler og bukter, og turene er inndelt i kategoriene fotturer, sykkelturer, padleturer og skiturer. I tillegg er det en egen inngang til alle Stikk UT!-turene øverst på siden.Til hver tur er det laget en turbeskrivelse som kan lastes ned. Innholdet i turbeskrivelsen varierer noe, men utgangspunktet er at alle turbeskrivelsene skal ha en god tekst, bilder, kart, gps-rute og en del standardinformasjon knyttet til lengde, stigning, underlag osv. Det er Møre og Romsdal fylkeskommune som står bak morotur.no. 

-Det er frivillige som registrerer turene, og vi vil gjerne ha med oss flere. Dersom folk ser at det er turer i kommunen som ikke er registrert, er det bare å sette i gang. Folk må bare ta kontakt med meg om de trenger hjelp, og registreringssystemet er lagt opp slik at alle turene godkjennes av oss før de publiseres, sier Jenset.

Morotur-appen med Stikk UT!-turer

På siden finner du også informasjon om morotur-appen som kan lastes ned fra App Store og Google play. I appen kan du søke etter turer og  laste ned beskrivelser, kart og GPS-spor. I appen kan du også bli Stikk UT! bruker, se Stikk UT!-data og registrere besøk på et Stikk UT!-turmål. Fylkeskommunen og Friluftsrådet har et nært samarbeid når det gjelder morotur, og det er morotur.no som er utgangspunktet for Stikk UT!-beskrivelsene som ligger på morotur.no. Alle Stikk UT!-turer registreres først i morotur før friluftsrådet lager link til dem på stikkut.no.

Gå til morotur.no