Strandryddedagen 9. mai

Bli med på den nasjonale strandryddedagen lørdag 9 mai. Lag, organisasjoner og privatpersoner kan delta, og kombiner gjerne rydding med en trivelig dag i fjæra.

Forsøpling til sjøs og i fjæra er et voksende miljøproblem, og hvert år havner flere millioner tonn søppel på strendene våre. Vi ønsker oss renere strender, rent hav og en havbunn uten skrot og søppel! Vi oppfordrer derfor lag, organisasjoner og privatpersoner til å delta på den nasjonale Strandryddedagen. Lag gjerne en sosial ramme rundt ryddingen og bidra til triveligere strender i regionen vår!

Vil dere bidra? Slik går du frem:

1. Finn en strand, et friområde eller rekreasjonsområde ved sjøen som du/dere ønsker å rydde  

2. Meld inn ryddeaksjonen til RIR ved å sende en e-post til rir@rir.no eller ringe tlf 71213450 Du får da beskjed om hvor du må hente de spesielle gjennomsiktige plastposene som skal brukes å samle søppel i og hvor plastsekkene skal settes etter at de er fylt. 

3. Plastsekkene merkets «Ryddeaksjon». Hansker kan være lurt å bruke. 

4. For skoleklasser/barnehager, velforeninger og andre er det mulig å rydde sine strender i dagene før og etter selve strandryddedagen. (Gi RIR beskjed om dette). 

5. Rapporter gjerne din strandryddeaksjon til http://holdnorgerent.no/strandrydding/

Hva er Strandryddedagen?

Strandryddedagen er en årlig, landsomfattende miljøaksjon der alle oppfordres til å rydde plast og søppel på Norges strender. Strandryddedagen begynte i 2011, og oppslutningen har økt hvert år. Hold Norge rent og lokale renovasjonsselskap står bak aksjonen, og  du kan lese mer på holdnorgerent.no.

I Romsdalen har RIR, de frivillige grønne organisasjonene og friluftsrådet gått sammen om å bidra til strandryddeaksjonen. RIR deler ut gratis søppelsekker til bruk under aksjonen og  vil ta hånd om avfallet kostnadsfritt. 

Ta med matpakka og ha en trivelig dag i fjæra den 9. mai!