Snart Stikk UT!-sesong

Første mai starter årets Stikk UT!-sesong, så nå er det bare å pakke tursekken!

I 2014 ble det registrert  over 140.000 turer av over 8.000 brukere på stikkut.no. Et fantastisk resultat, og nå i Friluftslivets år håper Friluftsrådet Møre og Romsdal at nye og gamle turgåere bidrar til å slå rekorden med god margin!

1. mai til 31. oktober

Stikk UT!-sesongen varer fra 1. mai til 31. oktober, og fra 1. mai vil de aller fleste skiltene være satt opp og turkasser med kodekort være plassert på årets turmål. Turgåere må være oppmerksomme på at snøen nok vil ligge en del plasser fremdeles og bidra til at noen turkasser først kommer opp etter hvert som det tiner i terrenget.

Fra 2015 er også Halsa kommune nytt medlem i Friluftsrådet. Dette innebærer at ivrige Stikk UT!-brukere vil få helt nye turområder å reise til, og Halsa har både varierte og flotte turmuligheter.  

Turbeskrivelser på stikkut.no

På Friluftsrådets hjemmeside stikkut.no vil det i dagene fremover legges ut turbeskrivelser til alle Stikk UT!-turene. Alle de 15 kommunene som er medlem i Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal deltar i prosjektet, og hver kommune legger ut 10-12 turer med ulik vanskelighetsgrad. Årets turmål blir en blanding av gamle og nye, og det er et mål at hver kommune skal ha en Stikk UT!-tur som er gjennomførbare for barnevogner og rullestoler.

I turkassene på de ulike turmålene vil du som tidligere år finne en Stikk UT!-kode. De som registrerer seg som bruker på stikkut.no, kan registrere turkodene etter hvert som de har vært på tur. Når du har samlet syv koder har du kvalifisert deg til å kjøpe det populære Stikk UT!-kruset med motiv av Arne Nøst. 

Kart til alle husstander

I uke 18 og 19 sendes Stikk UT! sitt eget turkart ut til rundt 45.000 husstander i medlemskommunene. Kartet viser samtlige Stikk UT!-turmål og har også informasjon om hvordan man registrerer turene man har vært på.