Friluftslivets år er i gang

Endelig er vi klare til å åpne Friluftslivets år. 13. januar kan du være med på ulike arrangement over hele fylket, og på kveld kryper ordførere og skoleklasser ned i soveposene for å tilbringe ei natt ute. 


De har tatt imot utfordningen om å starte friluftsåret under åpen himmel. Bli med og fortell oss hvordan det gikk på #nattinaturen. Friluftsåret 2015 er en nasjonal markering av norsk friluftsliv. I hele år skal vi løfte frem bredden og gi alle et eierskap til friluftslivet. Frisk luft og aktivitet gir positive helseeffekter, mye energi og godt humør.

Ønsker flere ut

I Nordmøre og Romsdal er vi bortskjemte med mange turområder og gode muligheter til  friluftsopplevelser der vi bor. Friluftsrådet oppfordrer derfor alle til å ta i bruk nærområdet og invitere med seg andre ut på tur gjennom året som kommer. - Det er typisk norsk å være sunn og tilbringe mye tid ute, tenker ofte vi i friluftsrådet. - Men i dag er det mange som ikke har et nært forhold til naturen og som verken har erfaring med å lage mat, eller overnatte ute. Ved å sette av ett år fokusere på friluftslivet kan vi kanskje få flere til å være mer ute. 

Gir bort en skattekiste med opplevelser

- Mange har ikke opplevd varmen, stemningen og samtalen rundt et leirbål. Dette er noe vi i friluftsrådet ønsker å gjøre noe med. Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal har derfor i anledning friluftsåret gitt alle medlemskommunene en skattekiste med bålpanne, grillrist, kaffekjele og popcorngryte. Vi håper gaven vil gjør det enklere å blant annet flytte undervisningen ut. Det skal ikke så mye til, men erfaringen viser at elevene setter stor pris på dette og husker opplevelsen lenge etterpå. Vårt ønske er at både skoler, barnehager og andre institusjoner tar i bruk gaven og lager arrangement rundt bålpanna.

Verdes største naturcamp

Friluftslivets år 2015 arrangeres over hele landet og er et samarbeid mellom Klima- og miljødepartementet og friluftsorganisasjonene. Tirsdag 13. januar markeres starten av friluftsåret med arrangement  over hele landet. Mange ordførere har tatt i mot utfordringen om å overnatte ute natt til 14. januar. Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal deltar på mange arrangement rundt om i medlemskommunene. På nettsiden friluftsaret.no finner du mer informasjon om prosjektet og de lokale arrangementene.