aeresvandrer2019.jpg

Friluftsrådets Marte Melbø mottok den flotte vandrestaven og deler den og æren med Trine Kristiansen Glåmen og alle de andre stikk-ut!-ansvarlige i kommunene våre.

Friluftsrådet er Årets Æresvandrer!

Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal ble på lørdag utnevnt til Årets Æresvandrer 2019. Det var Norsk Vandrefestival som stod for tildelingen som fant sted under festivalhelga i Svinvika. For en ære, sier Friluftsrådets leder Ola Fremo.

Overrasket

Det var Stikk-Ut!-ansvarlig i Friluftsrådet, Marte Melbø, som fikk komme opp på scenen og motta en flott vandrestav som symbol på prisen.  - Dette var overraskende og svært artig. Jeg deler prisen med alle de som bidrar med Stikk Ut!-arbeidet rundt om i kommunene, sier Melbø. Friluftsrådet ante ingenting om at vi var nominert og var tilstede på arrangementet for å bidra med aktiviteter og informasjon om vårt arbeid.

- Det er blant annet tilretteleggingen av turer for folkehelsen gjennom opplegget med Stikk Ut!-turene som er begrunnelsen for at friluftsrådet får denne prisen, sier styreleder Tom Gotland i Norsk Vandrefestival. Frilutftsrådet sine Stikk Ut!-turer senker terskelen for å få folk ut i naturen. Det har de gjort for meg, legger han til.

- For en ære! sier Friluftsrådets leder Ola Fremo. Denne prisen deler vi med alle frivillige, Stikk Ut!-kontakter, ansatte, lag, foreninger og grunneiere som hver dag brenner for naturen og friluftslivet. Det er en stor inspirasjon å få en slik pris og få høre at det vi gjør betyr noe for folk.

Norsk Vandrefestival har til hensikt å være en nasjonal og internasjonal arena for et bærekraftig møte mellom menneske, natur og kultur. Årets festival satte fokus på familien i friluftslivet, og styret hadde i så måte funnet en verdig vinner av årets æresvandrer. Prisen deles ut til personer som utmerker seg og er representanter for det enkle, naturnære friluftslivet. Mottakerne viser vei, går foran innen friluftsliv og miljø. Prisen ble delt ut for første gang i 2009, og vinneren var Olav Thon. Videre har Kristin Krohn Devold, Øystein Dahle, Lars Monsen, Håkon Vang Aas og Bergsven Røkkum, Bodil og Bjørge Aasbø m/fam, Morotur, Jon Bojer Godal og Meisingset Bygdekvinnelag fått tittelen Årets æresvandrer. 

På vandring
Norsk Vandrefestival er på vandring i flere aspekt: vandreturer på festivalen, og en festival som også vandrer.
- Det startet med tre kommuner; Surnadal, Halsa og Rindal. Så kom Tingvoll med, som arrangerte i fjor før vi kom hit til Surnadal i år. Neste år vandrer vi videre til Rindal, sier Godtland. Fra neste år blir det dermed fire kommuner i to fylker som arrangerer vandrefestival. - To i Møre og Romsdal og to i Trøndelag. Det viser at det kan samarbeides over fylkesgrensen. En grense som er usynlig for oss, sier Godtland.