IMG_3018.jpeg

Åse Heggdal (i midten) og mannen Heggdal er flittige brukere av KulTUR-løypa rundt Glomstua. Hele 148 ganger har de skrevet navnet sitt i den ene turboka det siste året. 

Stor turaktivitet på Glomstua

Åse Heggdal har skrevet navnet sitt i turboka ved Glomstua omsorgssenter 148 ganger det siste året. Sammen med flere andre fikk hun premier for aktiv bruk av KulTUR-løypa i nærområdet.

Rundt Glomstua omsorgssenter i Molde er det satt ut til sammen seks poster med historisk informasjon og turbøker folk kan skrive navnet sitt i. Løypa er en del av Friluftsrådets nærtursatsing Stikk UT! KulTUR. 

Går man hele løypa inkludert alle postene, er den på ca fire kilometer. Helsa avgjør hvor langt folk går, og mens noen går hele løypa, går andre  to-tre poster eller kun til posten nærmest omsorgssenteret. Det er ingen tvil om at tilbudet er populært og trekker beboere, pårørende og andre ut, og i turboka nærmest omsorgssenteret har folk skrevet navnet sitt over 1.700 ganger det siste året!

IMG_3023.jpeg

Dagfrid Torhus (t.v.) og Magnhild Bæverfjord hadde skrevet navnet sitt i turboka henholdsvis 143 og 85 ganger og fikk premier av Åshild Malones som er leder for dagsenteret på Glomstua.

Stor betydning 

Åse Heggdal og mannen Idar er blant dem som bruker løypa flittig. Så står da også Åses navn 148 ganger i den ene boka på et år.

- For oss har det betydd veldig mye at løypa ble etablert. Den har gjort at vi har et mål med turen og gitt Åse lyst til å komme seg ut i frisk luft. Da er det lett for meg å bli meg også, og jeg hadde ikke klart å komme meg ut uten tilbudet, sier Idar Heggdal.