Barnehagedagen i Nesset

KULtur_kasser.jpg

Barnehagedagen 2015 og KULtur markering i Nesset

Nesset kommune er svært aktive i Friluftslivets år 2015. De har forankret friluftsliv i mange av planene sine det kommende året og Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal skal sammen med barnehagene og omsorgssenteret lage KULtur løyper. De første håper vi å ha på plass til verdens aktivitetsdag 10. mai.
Her kan dere lese mer om hvordan Nesset markerte Barnehagendagen "Kom deg ut" den 10. mars.

I forbindelse med åpning av "nye" Eidsvåg barnehage under årets barnehagedag, 10.03.15 overrakte ordfører, rådmann, assisterende rådmann og folkehelsekoordinator flotte turkasser som barnehagebarna skal sette opp sammen med de voksne på de kuleste turmåla de vet om! Dette er turmål som er med i Stikk UT! KULtur satsingen som barnehagene i Nesset er med på. Ett av de  kule turmåla, som er lett tilgjengelig for alle, er lagt til Strandpromenaden i sentrum av Eidsvåg. 

Liedgarden barnehage benyttet Strandpromenaden som sin tur i friluft denne dagen. De ankom turposten med flagg, og det var stas å skrive seg inn i boka som de første besøkende. I turkassen er det forslag til aktiviteter de kan gjøre når de besøker denne turposten. På barnehagedagen hadde de invitert foreldre og besteforeldre. De danset regndans, hoppet i søla, fikk frukt og grillet mashmallows på den flotte bålpanna som Nesset kommune har fått fra Friluftsrådet for Nordmøre og Romsdal i anledning Friluftslivets år 2015.  

Alle barnehagene i Nesset og Nesset omsorgssenter vil i samarbeid med Friluftsrådet legge til rette for at det i løpet av  2015 blir satt opp ca 15 ulike KULtur-løyper. Dette vil være turmål som alle kan benytte, og ved hver post vil det knyttes ett eller annet som både små og store kan lære noe av.


Åpning av Eidsvåg "nye" barnehage

Eidsvåg barnehage har flyttet fra sine lokaler i Myra til mellomtrinnet på Holtan. I forbindelse med åpningen overrakte ordfører, rådmann, assisterende rådmann og folkehelsekoordinator flotte turkasser som barnehagebarna skal sette opp i forbindelse med "Stikk UT! KULtur"-prosjektet.

KULtur_kasser.jpg

Barna i Eidsvåg barnehage fikk i forbindelse med nyåpningen overrakt turkasser til Stikk UT! KULtur-prosjektet. Her er barna sammen med rådmann Liv Husby og folkehelsekoordinator Mari Husan.
I regn og gråvær, benyttet Liedgarden barnehage strandpromenaden i Eidsvåg sentrum som dagens turmål og ble de første besøkende på den nye turposten. De ankom med flagg, og det var stas å være de første til å skrive i boka. I turkassen er det forslag til aktiviteter de kan gjøre ved nettopp denne turposten. På barnehagedagen hadde de invitert foreldre og besteforeldre til å være med. De danset regndans, hoppet i søla, fikk frukt og grillet marshmellows på bålpanna som Nesset kommune fikk fra friluftsrådet i anledning Friluftslivets år 2015.