Årets 179 Stikk UT!-turer er klare

Søndag første mai starter årets Stikk UT!-sesong, og i år tilbyr Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal med samarbeidspartnere 179 turer i Friluftsrådets femten medlemskommuner. 62 av disse er nye fra i fjor, og nå er bare å pakke tursekken og gjøre seg klar!

Oversikt over alle turene er lagt ut på stikkut.no. Der har du også mulighet til å registrere alle turene dine, men registreringen åpner ikke før første mai. Den årlige kartbrosjyren med informasjon og oversikt over alle turene trykkes i disse dager og vil bli distribuert til ca. 46.000 husstander.
-Vi gleder oss veldig til årets sesong og håper på enda flere registrerte brukere enn i fjor da vi vi rundet 10.000, sier Marte Melbø som er Stikk UT!-ansvarlig hos Friluftsrådet.

179 turer
Årets turer er svært varierte både når det gjelder terreng og vanskelighetsgrad, men de aller fleste turene kan gjennomføres av turglade folk i normal fysisk fysisk form. 62 av årets turmål er nye fra i fjor, og av disse er 81 grønne, 70 blå og 28 røde. 50 av turene er merket trillevennlige, noe som betyr turer som i hovedsak går på vei/sti med fast underlag. Disse turene kan egne seg for barnefamilier med barnevogn eller sykler. Flere av turene egner seg også for elektriske rullestoler.
-Dersom du ikke er kjent, oppfordrer vi alle til å lese turbeskrivelsene godt og til å studere kartet før de drar av gårde, slik at de vet hva slags tur de begir seg ut på. I begynnelsen av sesongen er det også en del turer som ikke lar seg gjennomføre på grunn av snøforholdene, vinterstengte veier og andre ting. Sjekk derfor stikkut.no før du drar, sier Melbø.
I tillegg minner hun om at all ferdsel må skje på en hensynsfull måte og ikke skade naturen, eller være til sjenanse for grunneiere eller andre brukere.


Stikk UT! Bedrift
I år har Friluftsrådet også lansert Stikk UT! Bedrift som er en egen satsing rettet mot bedrifter. Gjennom Stikk UT! Bedrift kan man bruke Stikk UT! som et aktivitetstiltak på arbeidsplassen og få statistikk over antall turer de ansatte går og «konkurrere» mot andre bedrifter. Se stikkut.no for mer informasjon.

Om Stikk UT!
Turkassetrimmen Stikk UT! er nå godt etablert i Friluftstådets 15 medlemskommuner. På alle turmålene finner du turkasse med en kode du kan registrere elektronisk på stikkut.no. Sunnmøre Friluftsråd har i tillegg 119 Stikk UT! turmål.

Her kan du se alle årets turmål 

Kontaktperson:
Marte Melbø, marte@stikkut.no, mobil 472 52 012