bilde_2.JPG

Styret på KULtur i Molde

Styret i Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal besøkte KULtur-turen på Glomstua i Molde

Friluftsrådet avholdt styremøte på Glomstua omsorgssenter. Etter møtet gikk styret deler av den nyetablerte KULtur-ruta som går fra Glomstua til Romsdalsmuseet. Ved Kongebjørka er det satt opp postkasse med turbok og en plakat med kulturhistorisk innhold. Du finner beskrivelse til hele turen på morotur.no

Etter å ha avholdt styremøte i lokalene til Glomstua omsorgssenter orienterte oversykepleier Harriet V. Nerland om samarbeidsprosjektet som har blitt svært godt mottatt.
Ideen kom etter at beboerene ytret ønske om å komme seg på Stikk Ut tur. Noe som ikke er så enkelt i en travel hverdag. Nerland kontaktet Friluftsrådet og folkehelsekoordinator Ingvild Grytli. Sammen kom disse fram til at en trenger ikke dra så langt for å komme seg ut på tur. Omgivelsene på Glomstua  om nærliggende områder byr på mange fine naturopplevelser. Ideen om KULtur ble tent og det ble satt opp 6 postkasser som alle inneholder turbok til å skrive navnet i samt en plakat utarbeidet av Romsdalsmuseet med kulturhistorisk innhold. Ved alle postkassene er det benker så en kan sette seg ned og ta en kvil. 

Nerland forteller at postkassene har blitt svært godt mottatt av beboerne, pleiere, pårørende, barnehager og andre innbyggere i området.
Det er de nermeste postene som blir mest besøkt, men det fine er å ha et mål og gå til.

Turen er nå også morotur-registrert, så alle som vil gå turen mellom Glomstua og Romsdalsmuseet finner turbeskrivelse på Morotur.no.

Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal håper flere lignende organsisasjoner, skoler og barnehager kan legge tilrette for slike KULtur -turer i sine nærområder. Ta gjerne kontakt med oss om dere ønsker mer informasjon.