IMG_8207.jpg

Nok snø til Friluftsskolen på Skaret!

Er du motivert nok kan du fortsatt finne snø på Skaret!  Ikke gode snø-forhold, men nok til at de 30 barna på Friluftsskolen fikk gjennomført både trugetur og skiturer i begynnelsen av vinterferieuka.

For 4. året på rad har Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal (FNR) og Norges Jeger- og Fiskerforbund Møre og Romsdal (NJFF) arrangert Friluftskole på Skaret i vinterferieuka. I år var deltakerlista helt fulltegnet og deltakerne kom fra hele 15 forskjellige skoler i kommunene; Molde, Fræna, Aukra, Gjemnes og Hareid! 


Det er første gang vi har hatt med oss barn fra så mange skoler forteller hovedleder Marte Melbø (FNR). Og det har bare vært positivt, mange kom hit uten å kjenne andre men det tok ikke lang tid før alle fant seg noen å være sammen med. I tillegg til Melbø var Håvard Wiggen med som leder fra NJFF, samt tre dyktige ungdomslederne rekruttert fra Molde-speiderne; Silje Kroknes, Andreas Follestad og Rannveig Hana.

Programmet måtte tilpasses vær og føre en del, men hovedaktivitetene; truger og ski ble gjennomført uten sure miner selv om forholdene ikke har vært de beste.


Mandagen ble brukt til å bli kjent med hverandre og til å gå på truger. Det var få som hadde vært på trugetur før, men alle greide det veldig fint selv om snøen var veldig råtten, terrenget ulent og snøen nærmest smeltet bort mens vi gikk. Regn og vind satte heller ikke mye demper på stemninga i gruppa. Med et godt bål å varme seg rundt og til å grille pinnebrød på holdt vi ut i mange timer. Råtten snø til tross, fikk vi både aket og prøvd oss på miniski. Men VÅTE ble vi, særlig på beina!  


Tirsdag gikk vi på ski fra Skarstua til skistadion på Skaret. Den nye gapahuken der ble basen vår denne dagen.  Her var det fint å fyre i grua og poppe popcorn og steike pølser og pinnebrød. Det ble etter hvert stor skileik-aktivitet nede på sletta, og skiferdighetene er jamt over veldig gode på deltakeren som var i alderen 9 til 14 år.


Friluftsskolen ble avsluttet med «ekspedisjon» til Stikk UT! Ski -posten på Berrmyran. Til tross for harde og isete løyper tok alle seg lett fram til målet. Og selv om sørvesten sto på og det både regnet og blåste ble rasten lang denne dagen også. De aller fleste hadde nok energi til både å hoppe på ski og utforske terrenget rundt før vi snudde og dro hjemover. Det ble en fin tur på ca 8 km. IMG_8284.jpg