APD_Stikk_Ut_Kristiansund.jpg

Bli med på tur! Friluftsrådet samarbeider med Frisklivssentralene i Molde og Kristiansund og tilbyr et mangfoldig turopplegg denne høsten. Her en glad og aktiv turgjeng i Kristiansund!

Turgrupper i Molde og Kristiansund

I høst er det turgrupper både i Molde og Kristiansund. Tilbudet retter seg mot personer som er tilknyttet Aktiv på dagtid/Frisklivssentralene, men er åpent for andre som trenger et slikt tilbud for å komme seg ut på tur. De fleste turene går til Stikk UT! -turmål.

Friluftsrådet har etablert samarbeid med Frisklivssentralene/Aktiv på dagtid i Molde og Kristiansund, og utover høsten legges det opp til en rekke fine fellesturer. Bli med å få frisk luft, nye turvenner og fysisk aktivitet i naturen. 

DSC03413_lite.jpg

Mandag 23. oktober er turmålet den nye KulTUR-løypa gjennom Molde sentrum som åpnet i sommer med Jarle Sanden som guide.

Turopplegget i Kristiansund

I Kristiansund er det lagt opp til tur en gang i måneden. Turene går på tirsdag ettermiddag med start kl 18.00. Friskliv og Mestring samarbeider med Friluftsrådet og private aktører som stiller som turlos på disse turene. Det er ingen påmelding og deltakere er med på turene på eget ansvar. Alle turene går til Stikk UT! -poster.

22. august: Tur til Freikollen

Oppmøte på parkeringsplassen på Prestmyre kl 18.00. Turen går til Kristiansunds høyeste fjell 629 moh, og byr på bratte motbakker som belønnes med flott utsikt.  Friluftsrådet er med som turlos på denne turen. 

26. september: Tur til Skorpa

Oppmøte på parkeringsplassen ved Dunkarsundet/Båthavna kl 18.00.

Turopplegget i Molde 

I Molde er det tur hver mandag, og alle turene starter klokka 10.00. Oppmøte er kl. 09.50 på vestsiden av idrettens hus dersom ikke annet er oppgitt i omtalen av den konkrete turen. I Molde er Molde og Romsdals Turistforening er også med i samarbeidet.

Høstens turprogram:

21. august:  Sopptur med Risken sopp- og nyttevekstforening. 

Risken stiller med minst to soppsakkyndige, og det blir veiledning underveis og soppkontroll til slutt, kl. 14-15, for de som vil ha med sopp hjem. Deltakere bør ha med: en kurv til sankingen, plastposer er soppens fiende. Ta med flere små papirposer til sopp som du ikke er sikker på. En giftig sopp kan ødelegge en full soppkurv. Ta gjerne med en liten kniv, gjerne med en stiv børste på den ene siden, slik at du kan skjære bort markspiste biter, samt børste soppen fri for jord. Evt, en soppbok av nyere dato, gamle soppbøker kan være villedende. Du finner mer informasjon på www.risken.no og FB-gruppa Risken sopp-og nyttevekstforening.

28. august: Sopptur- kurs med Risken sopp- og nyttevekstforening. 

Vi gjentar opplegget fra 21. august.

4. september: Elnestangen kyststi

11. september: Haukarheia

Vi går rundtur opp Tussenveien og ned igjen til Bergsvatnet.  Evt. matpause i «Midtveishuken» (Gapahuk) ved Øverlandsvatnet. (På denne turen er det en del myr, så viktig med gode sko; tursko-Goretex). Oppmøte kl. 09.50 vestsiden av Idrettens Hus eller kl. 10.10 påarkeringa i Jensgurilia.

18. september: Fra Malmefjorden til Molde via Gangskaret

Oppmøte kl. 09.50 vestsiden av Idrettens Hus. Felles transport evt. buss til Malmefjorden. Turstart på p-plass venstre side av Tustentunneln. Turslutt Jensgurilia i Nordbyen eller Fjellbrudammen, evt. går helt ned til Idrettens Hus. Et annet alternativ kan også være å gå tur-retur fra Jensgurilia- Gangskaret.

25. september: Feskarbu, MRT sin hytte ved Langvatnet på Skaret ved Langvatnet. 

Oppmøte kl. 09.50 vestsiden av Idrettens Hus eller Skaret/Skarstua kl.10.15. 

2. oktober: Moldevatnet. 

Oppmøte vestsiden av Idrettens Hus kl. 09.50 eller  Jensgurilia kl. 10.10.

9. oktober: HØSTFERIE

16. oktober: Hundetjønna, Julsundet. 

Tema: Bål. Pyramidebål og pagodebål er de vanligste båltypene. Hvordan og når lager vi dem? Vi lager bål og koser oss,  evt. med enkel mat. Oppmøte kl. 09.50 vestsiden av Idrettens Hus.

Les om turen til Hundetjønna

23. Oktober: Kulturløypa i Molde sentrum: 

Tema: I år markeres det at Molde by er 275 år, og vi går KulTUR-løypa Vandring i Moldes Historie. 

30. oktober: Avslutningstur til Skaret Natursti. 

Besøke NJFF ( Norges Jeger- og Fiskeforening) på Skaret og informasjon om organisasjonen deres.skriv inn tekst her

Hva må du ha med?

I tursekken må det være matpakke, drikke, sitteunderlag og klær for eventuelt regn og vind. Gode sko er et must - tursko/Goretex-sko/solide joggesko som sitter godt på foten og tåler fukt.

Kontaktperson for turene i Kristiansund:

Anne-Cathrine Grav Olsen, Frisklivssentralen, e-post til anne-cathrine.olsen@kristiansund.kommune.no

Kontaktperson for turene i Molde: 

Ann-Mari Ulset, Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal: Tlf 900 81 067 eller e-post til ann.mari.ulset@stikkut.no